ערייס אליפות

הנה רעיון למשהו טוב. מתי בפעם האחרונה אכלתם עראייס טוב טעים עסיסי וקל להכנה?
מתכון לעראייס(8 יח')

ערייאס את – מאיה אלפסי
תכינו
פיתות
שמן זית
טחינה
מרכיבים-
לתערובת בשר:
1/2 ק"ג בשר טחון (עם מעט שומן כבש)
1 בצל גדול קצוץ
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
מערבבים הכל עם טיפה שום כתוש
מלח
פלפל
בהרט
כמון ו פפריקה אדומה.

הכנה-  
נחתוך 4 פיתות לחצאים

נמלא את חצאי הפיתות בתערובת הבשר.

נמרח מעט שמן על כל חצי פיתה.

נטגן על מחבת פסים ללא שמן, מעט לסגירה מכל הצדדים של הפיתה.

נכניס על תבנית לתנור חם 230 מעלות , למשך רבע שעה / 20 דקות ומוכן.

3 תגובות

  1. נראה מתכון מוצלח מאד ולא מסובך להכנה, ואני מתכוונת להכין. רק מהססת כי לא נראה לי שהבשר ממש מבושל. האם לא כדאי לטגן מעט את הבשר על מחבת לפני ההכנסה לפיתה. מדאיג אותי העניין הבריאותי.

  2. שלום, יש לי בעיה, עם הדבר הטעים הזה. אם מכניסים לפיתה את הבשר, ומטגנים במחבת, ואחר כך בתנור. מה קורה לפיתה. הפיתה כבר מוכנה ועד שהבשר מוכן, היא לא מיטגנת , היא מתייבשת, כי היא כבר אפויה. לכן הערייס , מצליח רק עם טורטיה כי היא הדקות שלה, מעבירה את החום מיידית לבשר והוא כבר מוכן. וזה מאד טעים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *