קציצות ברוטב שעועית – אוכל של בית

קציצות ברוטב שעועית – אוכל של בית

מתכון לקציצות ברוטב שעועית לבנה/זהבה שומרי
המרכיבים-
1/2 ק"ג בשר בקר טחון החלק של הצוואר מומלץ
1 בצל בנוני
3 שיני שום
כ 2 חופנים נדיבים של פטרוזליה ,
כמה עלים מגבעולי סלרי
אם רוצים חצי פלפל חריף
תפוח אדמה קטן[אפשר במקום קישוא, או חציל שלא בושל עדיין או גזר]
מעט שמן
כ1/4 כוס מים
2 פרוסות לחם מושרות החלק הלבן
1 ביצה
מלח,פלפל שחור,כמון , פפריקה מתוקה ,כורכום ומעט אגוז מוסקט מגורד

לרוטב-

בצל

4 שיני שום

פלפל אדום

פלפל חריף

2 כפות פפריקה מרוקאית

כורכום

מלח פלפל שחור

6  עגבניות רכות ואדומות

קופסה קטנה רסק עגבניות

1- 2 קופסאות שעועית מבושלת בלי רוטב עגבניות

ההכנה

לקציצות – לרסק את הכל במג`מיקס בצל,שום,פטרוזיליה[או כוסברה] עלי סלרי תפוחי אדמה,ופלפל חריף
ולהוסיף לקערה עם הבשר ולהכניס את שאר החומרים לערבב ולכסות ולהכניס למקר ל1/2 שעה
בנתים בסיר רחב ושטוח נכין את הרוטב –
להוסיף מעט שמן
להכניס בצל חתוך גס ולטגן מעט ואז להוסיף את 4 שיני שום קצוצות.
לחתוך לרצועות פלפל גמבה ווכמה טבעות של פלפל חריף ולהוסיף לסיר ולהמשיך ולערבב מדי פעם .

להוסיף 2 כפות פפריקה מרוקאית מעט כורכום מלח ופלפל שחור לערבב כדי שיפתחו הטעמים,
להכין מראש כמה עגבניות שיש רכות במקרר. לי היו 6 עגבניות. לעשות להן חתך קטן [כדי שהקליפה תצא בקלות ]

להכניס לקערה עם מים רותחים ולהשהות מעט .

לקלף ולסחוט מעט את הנוזלים ולקצוץ. ולהוסיף אותן לסיר עם התבלינים

ולטגן כאשר אין כמעט נוזלים לפנות מקום באמצע הסיר להוסיף קופסה קטנה של רסק עגבניות ולטגן אותן במרכז  .

ולאחר מכן לערבב הכל ולהעביר לאש קטנה ולכסות ולתת לתבשיל להתבשל כדי שהכל יתרכך.
לאחר זמן להוסיף מים רותחים לנענע את הסיר וכאשר הכל מעבע לכדרר קציצות עם ידים רטובות לנענע בעדינות את הסיר

וכאשר הקציצות מוכנות להוסיף 2 קופסאות של שעועית לבנה בלי רוטב עגבניות .

להמשיך לבשל עד אשר הרוטב מסמיך.אפשר להוסיף יותר מים כדיי שיהיה מרק.

3 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *