קציצות בשר עם תפוחי אדמה – סופריטו מעלף לשבת .
מתכון מאת נועם זיגדון
המרכיבים–
6-7 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
לתערובת הבשר לערבב:
1 ק"ג בשר טחון
1 בצל גדול קצוץ דק
1 כף גדושה קמח
צרור פטרוזליה קצוצה
½ כף פפריקה מתוקה
¼ כף פלפל שחור
¼ כפית כורכום
½ כפית כמון
¼ תבלין משייה
1 כפית מלח
ההכנה –
לטגן את תפוחי האדמה .
לערבב תערובת בשר הכל יחד וליצור כדורים בנוניים לטגן בשמן עד לקבלת גוון שחום
לרוטב:
2 בצלים גדולים חצויים ופרוסים דק
3 כפות שמן
6 שיני שום
פלפל חריף יבש או ירוק
2 כפות רסק
1 כפית כמון
½ כף מרק עוף
¼ כפית פלפל שחור
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית מלח
3-4 כוסות מים
פיטרוזליה קצוצה
כוסברה קצוצה
הכנת הרוטב–
להשחים את הבצל עם שמן
להוסיף את השום והפלפל
לשים מעל את תפוחי האדמה המטוגנים ומעל את קציצות הבשר
לערבב בקערה את הרסק התבלינים המרק עוף והמים לשפוך מעל הקציצות
לפזר את הכוסברה והפטרוזליה
להביא לרתיחה
לבשל כחצי שעה בלהבה נמוכה
באהבה נועם זיגדון ?