עוגיות אגוזים פריכות וטעימות

עגיות במילוי אגוזים/ מתכון מאת עטרה ז׳ורנו
המרכיבים –
3.5 כוסות קמח לבן.
2 כפות אבקת סוכר.
1.5 כפיות אבקת אפיה.
200 גר מרגרינה.
1/3 כוס שמן.
1/3 כוס מיץ תפוזים.
למלית-
2 כוסות אגוזי מלך.
1 חלבון.
1 ביצה.
3/4 כוס סוכר.
כפית תמצית וניל.
מעט גרידת לימון.
 ההכנה-
שמה את כל המרכיבים היבשים קמח, אבקת סוכר ואבקת האפיה במיקסר ובעזרת וו גיטרה מערבבת היטב.
לאחר מכן שמה את המרגרינה, השמן, והמיץ תפוזים ומערבבת היטב עד שכל הבצק מתאחד.
עוטפת את הבצק בנילון נצמד ונותנת מנוחה של חצי שעה לבצק במקרר.
בזמן שהבצק במנוחה מכינה את התערובת,
טוחנת היטב את האגוזים ומוסיפה את כל שאר המרכיבים לבלילה.
מערבבת היטב ומכניסה את הבלילה ל-10 דקות למקפיא.
לאחר חצי שעה שהבצק נח מחלקת את הבצק ל-4 חלקים וכל חלק מחלקת ל-8 משולשים.
לוקחת כפית מהתערובת ומתחילה לגלגל מבחוץ כלפי פנים על מנת ליצור כמין רוגלך קטן.
כך עושה בכל הבצק שנותר.
אופה את העוגיות בחום של 170 מעלות למשך 20-25 דקות ולאחר שמתקררות מקשטת באבקת סוכר.

7 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *