בריוש במלית קרם פטיסייר

מאפי בריוש פטיסייר – חני קונאשוילי

18-20 יחידות.
לבצק:
500 גרם קמח
180 מיל חלב פושר
חצי כפית שמרים יבשים
100 גרם סוכר
2 ביצים M
רבע כפית מלח
כפית תמצית וניל
קליפת לימון מגוררת
60 גרם חמאה רכה
הכנה:
בקערת לשים חלב סוכר ושמרים. לערבב להמתין 3 דקות.
להוסיף ביצים תמצית וניל קליפת לימון לערבב.
להוסיף קמח להתחיל ללוש כ3 דקות.
להוסיף מלח ללוש דקה.
להוביף חמאה רכה. ללוש 5 דקות עד שכל החמאה נטמעת בבצק.
אם צריך להפסיק את עבודת המיקסר לאסוף את החמאנ מהצדדים וממשיכים ללוש עד שהבצק חלק.
להוציא מהקערה.
למרוח מעט חמטה בקערה להניח את הבצק לכסות למעלה בניילון נצמד ולהתפיח כשעתיים.
(כן? אפילו שחם זה בצק שלא תופח מהר.
בחורף אפילו 3 עד 4 שעות).

בינתיים נכין פטיסייר

בקערה לשים:
2 חלמונים
60 גרם סוכר
לערבב היטב עם מטרפה ידנית.
להוסיף כפית תמצית וניל , כף גרידת לימון
2 כפות קורנפלור.
1 כף חלב.
לערבב היטב לקרם חלק.
בסיר:
להביא לרתיחה 250 מיל חלב.
להוריד מהאש לשפוך את תערובת החלמונים
לערבב היטב.
להחזיר לאש ותוך כדי עירבוב להביא לרתיחה עד שנוצרות בועות (לוקח כמה דקות).

***חשוב לערבב כל הזמן לא לעזוב כי זה נדבק לתחתית.
להוריד מהאש לשים ניילון שייגע בקרם כדי שלא יווצר קרום. להביא לטמפרטורת חדר.
לשים במקרר .
הרכבה:
להוריד את הבצק על שיש מקומח.
לפתוח מעט עם היד . לכסות לחכות 10 דקות.
לרדד מעט את הבצק. אחרי רידוד הבצק עבה.
לא דק.
לגודל 40×30 בערך.
ליישר שוליים ישרות עם סכין או גלגלת.
לחצות לחצי את הבצק וז לחלק כל חצי ל9 מלבנים.
לחרוץ פס באמצע כל מלבן בצק.
ואז להכניס צד אחד לחור שיצרנו ולגלגל.

להניח על נייר אפיה במרווחים.
לכסות בניילון רופף להתפיח שעה.
להוציא את הפטיסייר מהמקרר לערבב היטב
לשים בשק זילוף ללא צנטר.
למלא את החור שבמאפה עם פס מהפטיסייר.
להבריש בחלמון טרוף עם כף חלב.
לאפות ב170 מעלות. להזהבה.
****אפיתי בטורבו****
לקרר מעט לפדר באבקת סוכר.
בהצלחה חני

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *