עוגת תפוזים גבוהה ורכה שאפשר להכין אותה גם בפסח
את הקמח הלבן והרגיל נחליף בקמח מצה דק וקמח שקדים אפשר להחליף גם בקמח ללא גלוטן
מאת – נעמי ברוכין
המרכיבים-
6 ביצים
שקית אבקת אפיה
שקית סוכר וניל או כף תמצית ווניל
כוס וחצי כוסות סוכר
שלושת רבעי כוס שמן
שלושת רבעי כוס מיץ תפוזים או מים
2 וחצי כוסות – קמח מצה + קמח שקדים לערבב ביחד אפשר גם קמח תפוחי אדמה או אחר ללא גלוטן
ההכנה –
להקציף ביצים שלמות עם סוכר עד שמקבלים קצף יציב ולבן 8-10 דקות.
להוסיף וניל ושמן . להוסיף מיץ תפוזים. להוסיף את היבשים. עד שמקבלים בלילה חלקה.
ליצוק את הבלילה לתבנית משומנת
לאפות בתנור שחומם מראש 180
ל 40 דקות.
אפשר לערבב 3 כפות מהתערובת עם כפית קקאו ולעשות שיש מלמעלה
4 תגובות
מה הגודל של התבנית לעוגת התפוזים
וכמה קמח שקדים
חצי מהכמות קמח שקדים
קוטר 26
האם צריך 2.5 כוסות קמח בס"כ או 2.5 כוסות קמח+2.5 כוסות קמח שקדים
תודה מרים
סה"כ 2 וחצי