עוגת שוקולד באונטי מעלפת –
מאת – נעמי ששון
לפי מתכון של קרין גורן עם שינויים קטנים
מרפדים תבנית קפיצית 26-28 בנייר אפיה משומן
המרכיבים-
תחתית שוקולד
כוס ורבע – 180גרם קמח תופח פסח /קמח תופח לבן
כוס סוכר
4 כפות קקאו
גביע שמנת חמוצה
3 ביצים L
1/2 אריזה שמנת מתוקה
1/2 כוס שמן
שכבת קוקוס-
כוס וחצי חלב
חצי כוס סוכר
50 גרם חמאה
שלוש וחצי כוסות קוקוס טחון
ציפוי שוקולד-
125 מ"ל שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר
ההכנה-
מחממים את התנור ל-160 מעלות במצב טורבו. משמנים את התבנית.
בקערה גדולה מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר והקקאו.
ומוסיפים את שאר מרכיבי תחתית השוקולד. מערבבים במטרפה עד שהבלילה חלקה.
משטחים בתבנית ואופים 45-40 דקות מצננים.
מכינים את שכבת הקוקוס:
על אש נמוכה מחממים להמסה את החלב, הסוכר והחמאה. מגבירים להבה ומרתיחים 10 שניות בלבד. מסירים מהאש ומערבבים פנימה את הקוקוס.
משטחים את תערובת הקוקוס החמה על תחתית השוקולד ומיישרים בעזרת פלטה או גב של כף. מצננים ומעבירים להתייצבות של 30 דקות במקפיא.
מכינים את הציפוי: ממיסים במיקרוגל את השמנת המתוקה והשוקולד וטורפים לרוטב אחיד.
מצננים מעט. מוזגים את הרוטב על העוגה הקרה מקפיאים 10 דקות להתייצבות הציפוי.
פורסים בסכין טבולה במים רותחים (מנגבים בין חיתוך לחיתוך) ומגישים. שומרים במקרר