מפרום של סבתא לשבת כי אין סיר כזה טעים

תמונה מזל חלפון אוזנה

 

 

 

מתכון מפרום מבית סבתא

המרכיבים

4 תפוחי אדמה גדולים חתוכים ל 3

חצי קילו בשר טחון
בצל קצוץ דק
חופן פטרוזליה קצוצה

כפית תבלין בהרט למפרום

קינמון קצת

מלח ופלפל שחור,

ביצה

כף פירורי לחם

להכין קערת קמח

וקערת ביצים לטרוף 3 ביצים עם רבע כוס מים וכך רסק

לרוטב –

בצל

רסק

2 עגבניות

גזר

סלרי ענפים

תבלינים

ההכנה

נערבב את מרכיבי מילוי הבשר לתערובת חלקה .

לחתוך כל חלק של התפוח לחצי  לא עד הסוף.

לשים מילוי בחתך.

ככה כל תפוחי האדמה .אפשר גם חציל .

נטבול בקמח ובתערובת ביצים.נטגן בשמן עמוק משני הצדדים ונוציא לנייר סופג.

 

הכנת הרוטב –

נטגן בצל עד להשחמה,נוסיף סלרי ,פרוסות גזר,או דלעת  עגבניות חתוכות לריבועים,2 כפות רסק עגבניות,כף פפריקה מתוקה,  כפית בהרט,פלפל שחור,מלח .

נוסיף מים רותחים.

כאשר הרוטב רותח , נוסיף המפרום המטוגן .

נבשל אש נמוכה מכוסה שעה וחצי.

בתאבון

מוגש עם קוסקוס

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *