קבלו רעיון לשולחן חג השבועות, עוגת תפוחי אדמה חלבית, טעימה ויפה להגשה
מתכון מאת – Linda Amgar Langenauer
המרכיבים-
10-12 תפו"א
3 ביצים L
מיכל שמנת מתוקה 250 מ"ל
כ-100 גרם גבינה מגוררת
1/4 כפית פלפל שחור
כפית מלח
קורט מוסקט
**תבנית מטפלון עגולה לא מתפרקת, למרוח כמות יפה של חמאה בתחתית ובדפנות כדי להקל על חילוץ העוגה.
***לחמם תנור ל-200 מעלות.
ההכנה –
לקלף תפו"א, לשטוף ולפרוס לפרוסות דקות.
בקערה לערבב ביצים, שמנת מתוקה, מלח, פלפל ומוסקט.
לסדר שכבת פרוסות תפו"א בתחתית התבנית, בדפנות התבנית לסדר פרוסות אחת ליד השניה בעמידה.
בעזרת מצקת לצקת מבלילת הביצים על תפו"א (בערך 1/3 כוס), לפזר מעט גבינה מגוררת,
לפזר מעט מלח ושוב להניח שכבת תפו"א,
מעט בלילת ביצים, מעט גבינה מגוררת, מעט מלח, להמשיך כך עד שמגיעים לגובה הפרוסות העומדות,
יוצקים על הפרוסות העליונות את שאר בלילת הביצים.
לכסות את התבנית בנייר כסף ולאפות כ-25 דקות, להוריד את נייר הכסף ולאפות עוד כ 50-60 דקות עד הזהבה.
להוציא מהתנור, לחכות 10 דקות ולהפוך.
אני ממליצה להפוך את העוגה על תבנית אפייה כך שבמידה והעוגה לא זהובה מספיק
כשהופכים אז מחזירים לתנור על תוכנית גריל עד הזהבה של החלק התחתון שעכשיו הוא עליון אחרי שהפכנו