החיתוכיות גבינה כמו של סבתא מפעם מתכון ישן לשבועות
מתכון מאת – חנה אדרי
המרכיבים – לבצק בתחתית
200 גרם חמאה
חלמון
3 כוסות קמח
רבע כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
שקית אבקת אפיה
רבע כוס מים קרים
המילוי:
2 גבינת טוב טעם/ כנען טבורוג
250 גרם גבינה לבנה
250 גרם גבינת שמנת
כוס וחצי סוכר
4 ביצים
3 כפות גדושות קורנפלור או קמח
לפירורי בצק:
100 גרם חמאה
חצי כוס סוכר
כוס וחצי קמח
חצי כוס אגוזים טחונים
2 כפות מים
ההכנה
לערבב את רכיבי הבצק במעבד מזון לבצק אחד.
לרדד מעל נייר אפיה לגודל תבנית חד פעמית הגדולה 30/40. בערך.
הכנת המילוי:
לערבב היטב את המרכיבים של המילוי בקערה ואז להעביר מעל הבצק.
לערבב מרכיבי הפירורים בקערה . לפזר את הפירורים מעל הגבינה
אפייה 170 מעלות מעל שעה לבדוק שנאפה ומזהיב טוב.
חיתוך לקוביות לאחר קירור.
.