פרחי כרובית קריספיים אפויים בתנור שלא תפסיקו לזלול
מתכון כרובית בתנור
כרובית קריספית אפויה בתנור- שלא תפסיקו לזלול.
פשוט במקום לטגן.
מאת – צביה אורן
המרכיבים-
כרובית בינונית , מחולקת לפרחים, שטופה היטב.
לבלילה –
2 ביצים,
כפית מלח (ממליצה על הימלייה)
כפית פפריקה אדומה מתוקה
כפות שמן זית
1/2 כפית פלפל שחור
2 כפות פירורי לחם איכותיים
כף שומשום מלא.
ההכנה –
את פרחי הכרובית חולטים במים חמים עם מעט מלח בערך 8-10 דקות.
מורידים מהאש, מסננים מקררים.
בקערית נפרדת מכינים בלילה,
משקשקים היטב את כל המרכיבים.
טובלים כל פרח של הכרובית בבלילה,
מכל הכיוונים וכך בשאר הפרחים.
מכינים תבנית עם ניר אפיה ומניחים על הניר.
180 מעלות. עד למצב קריספי והשחמה.
אני נוהגת תחילה לכסות מעל הכרובית נייר אפיה, ומעל הנייר מכסה עם רדיד אלומניום.
כדי למנע את המגע של הרדיד באוכל.
לאחר חצי שעה מוציאה את הניר והאלומניום
וממשיכה עד להשחמה, אפשר גם להפוך לצד השני בעדינות.
טעים ומתאים לכל תוספת.
הכרובית מהווה מקור טוב למינרלים כמו סידן, אשלגן ומגנזיום.
דלת קלוריות, עוזרת לניקוי רעלים, ועוזרת להפחת כולסטרול.
ממליצה