עוגת שקדים בוקה די דמה – שפתיי הגבירה

 

Valerie Falah
עוגה שנקראת
בוקה דה דמה ( שפתיי הגבירה)
אצל הטריפוליטאים היא הכוכבת בצאת הצום
אז הנה הכוכבת שלי
מאת – Valerie Falah
מתכון של עליזה תמם
בוקה דדמה
תבנית גדולה מרובעת או 28 עגולה
המרכיבים-
8 ביצים מופרדות
½2 כוסות סוכר
½2 כוס שקדים טחונים דק
שתי  כוסות קמח
שקית אפיה
½1 כפית תמצית שקדים
¾ כוס שמן
¼ כפית כורכום
¼ כוס מיץ תפוזים או לימון
¼ כוס מים חמים עם עטרה (גרניום ריחני) + טיפה מי זהר
⅓ כוס רוזטה- משקה שקדים
ההכנה – 
להקציף חלבונים עם כוס סוכר במיקסר לקצף יציב.
בקערה נפרדת לערבב את כל היבשים
בקערה נוספת לערבב חלמונים עם שמן,מיץ,רוזטה והשאר.
את היבשים להוסיף לחלמונים.ואת החלבונים המוקצפים לערבב בקיפולים בקערת החלמונים.
להעביר לתבנית מלבנית  גדולה.
לאפות על 190⁰ כ- 10 דקות ולאחר מכן כ-שעה על 150⁰.
הציפוי –
400 גרם אבקת סוכר
4 כפיות מיץ לימון
8 כפיות מים פושרים
שקדים מולבנים
בתאבון
ממליצה לאחר 10 הדק' אפייה ראשונות להניח נייר אפייה למעלה  על העוגה עד לסוף האפייה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *