עוגה קלה וטעימה – גבינה פירורים

טלי רויטל יעקב
עוגה קלה מאוד!
עוגת גבינה פירורים מאת – טלי רויטל יעקב
המרכיבים-
לשכבת הפירורים
2 וחצי שרוולים ביסקוויטים פתי-בר
150 גרם חמאה
כף חלב
לעוגת הגבינה:
2 שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
2 שקיות פודינג וניל
כוס חלב ( חד פעמי חם)
שקית סוכר וניל
500 גרם גבינה לבנה
כפית תמצית וניל
ההכנה-
את הביסקוויטים נטחן במעבד מזון טחון לא אבקה.
את החמאה נמיס במיקרוגל ונשפוך על הביסקוויטים, נערבב היטב, ונוסיף קצת חלב.
נשטח בתבנית 26 עגולה ( לא חשוב איזה עגולה מרובעת הכל הולך….) כ-מחצית מכמות הפירורים ונהדק היטב.
להכניס לתנור לחימום קצר כ 5-7 דקות בערך….זה רק כדי שהתחתית תהיה יציבה ולא תתפורר ( מי שלא רוצה יכולה בלי לשים התנור).
במיקסר עם וו הקצפה נקציף 2 שמנת מתוקה ( על גבוה כדקה) עם אבקת סוכר עד שיתחיל להיראות סמיך.
לזה אני מוסיפה כוס חלב, סוכר וניל ואת הפודינג. עד לקבלת קצפת יציבה.
להוסיף את הגבינות ותמצית הוניל ולערבל על הכי נמוך עד שהגבינה נטמעת בקצף.
לתת לזה שני קיפולים עם מרית ( מי שרוצה אפשר להוסיף גם גביע שמנת חמוצה, אני לא מוסיפה….).
לשפוך חצי מבלילת עוגת הגבינה על תחתית הפירורים, נשטח היטב.
על המלית נפזר עוד שכבה של בסקוויטים ועל זה שוב את הקרם ובשכבה העליונה לפזר מה שנשאר מהבסקוויטים.
ניתן לקשט גם בשוקולד – להמיס ולקשט .
נעביר את העוגה להתייצבות כשעתיים במקפיא ואחכ במקרר ( ההקפאה גם עוזרת לחיתוך נוח).

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *