מתכון הממרח כרובית גאוני של חני מרגולין האלופה
איזה רעיון פצצה
כל הכבוד !!!
המתכון מאת – חני מרגולין
קטיף השקדים כבר התבצע, והתקבלו שקדים פריכים וטעימים בזכות ייבושם בצורה טבעית בשמש.
אז יש שקדים ושמן זית וזה אומר שמתבקש להכין סקורדליה!
מטבל יווני טעים ומיוחד שמכינים עם שום. היוונים הוסיפו לו "גוף": תפו"א מבושלים, לחם סחוט וחומץ לאיזון הטעמים.
כשסיפרתי לחברה שאני מתכננת להכין סקורדליה ללא גלוטן וחומץ, היא שמחה ושאלה אם ניתן לוותר על התפו"א.
עניתי לה שאחפש "גוף" אחר במקומם…ומי שמכיר אותי, יודע שאני תמיד מקיימת הבטחות!
התקבל ממרח גאוני, טעים ומיוחד, ללא גלוטן ומופחת פחמימות.
הממרח הזה מוקדש לכל חברותיי שלא צורכות גלוטן ופחמימות.
סקורדליה כרובית -חני מרגולין
המתכון נערך בעזרת כוס מדידה סטנדרטית בנפח 240 מ"ל
המרכיבים-
3 שיני שום קלופות
70 ג"ר שקדים טחונים
250 ג"ר פרחי כרובית שטופים היטב {אפשר לפני הבישול להשרות עם מלח כחצי שעה ולשטוף היטב}+1 ורבע כוסות מים+3\1
כפית שטוחה מלח הימלאיה ורוד דק לבישול הכרובית {יש להוסיף מים לבישול רק במידת הצורך}
3\1 כוס שמן זית כתית מעולה של משק מרגולין שלום
מיץ מחצי לימון {ניתן להוסיף לפי הטעם}
לקישוט:
שמן זית, עלי זעתר טרי, בצל ירוק קצוץ ומעט צ'ילי גרוס מיובש
ההכנה –
1.מבשלים את הכרובית עם המים והמלח עד שהנוזלים נגמרים והכרובית רכה. {אש גבוהה} מוציאים את הכרובית מהסיר ומניחים בצד לקירור.
2.מעבירים למעבד מזון את השום והשקדים הטחונים, ומפעילים כחצי דקה.
מוסיפים את הכרובית שהתקררה ומפעילים. משאירים את המעבד עובד ומוזגים שמן זית בזרם דק,
{לפי הצורך עוצרים ומנקים את דפנות המעבד} ולאחר מכן מוסיפים את מיץ הלימון.
ממשיכים להפעיל עוד כ-2 דקות, עד קבלת ממרח חלק ובהיר.
מתקנים טעמים, מעבירים לצנצנת, מכסים ומאחסנים במקרר.
כל כך טעים,
בתיאבון!
2 תגובות
אפשר להשתמש בכרובית קפואה ומבושלת ?!
*ממרח הכרובית (ולא – הממרח כרובית).
שקדים קוטפים, לא מוסקים. מסיק זה רק לזיתים.
כדאי לתקן.