כל מי שאוהב פרג – מכור
זה טעים להשתגע
עוגת שמרים פרג
המתכון מאת – ג'קי קורדובה
המרכיבים-
מתכון לבצק:
500 גרם קמח.
כף שמרים.
1 ביצה.
100 גרם חמאה/תחליף לפרווה מרגרינה מחמאה
3/4 כוס סוכר.
3/4 כוס מים או קצת יותר
למילוי:
כוס ורבע חלב./מי לפרווה או חלב מהצומח
300 גרם פרג טחון.
כוס ורבע סוכר.
100 גרם חמאה./מרגרינה לפרווה
5 כפות דבש.
150 גרם פתיבר מפורר.
ההכנה –
ללוש במיקסר עם וו לישה את מרכיבי הבצק – 8 דקות אם צריך עוד קצת מים תוסיפו לבצק גמיש ורך.
להכניס לקערה ולהתפיח התפחה כפולה.- כשעה וחצי .
הכנת המלוי-
מרתיחים את הנוזלים מוסיפים את היבשים מקררים לפני המריחה על הבצק.
מחלקים בצק ל- 3 או 2 תלוי בגודל העוגה שרוצים
מרדדים לעלה ומורחים מילוי מגלגלים לרולדה.
לשים בתבנית אינגליש או בתבנית הגדולה של התנור צמוד אחד לשני.
התפחה חצי שעה.
מורחים בביצה
תנור 180 ואופים בערך 35 דקות
אוהב אתכם ג'קי