סלט כרוב ממש טעים
עם רוטב אסייאתי ואגוזי קשיו
מאת – אתי טל
המרכיבים-
כרוב שלם קטן
1/2 כוס שמן רגיל-אפשר פחות
3/4 כוס סויה
מיץ מלימון אחד
2 שיני שום כתוש
חצי כפית פלפל שחור
חופן אגוזי קשיו- חצי כוס (מומלץ לקלות בתנור קצת )
2 כפות שומשום
5 טיפות שמן שומשום (לא חובה)
ההכנה-
לשטוף את הכרוב לחתוך לרצועות דקות ולהניח בצד
לשים בתוך סיר- את השמן, הסויה, מיץ הלימון, השום, פלפל שחור. (אין צורך מלח כי הסויה מלוחה)
לבשל ולאחר שרותח להשאיר עוד דקה ולכבות גז.
לשפוך את הרוטב בעודו רותח על הכרוב,
לפזר שומשום וקשיו ולערבב טוב.
להגיש.
בתאבון
אפשר להכין יום קודם.
מתאים לארוחת שישי ובכלל
(אפשר לשים פחות שמן, זה לפי טעמכם)