עוגת מוס שוקולד אלוהית – והיא ללא גלוטן מתאימה גם לפסח

אריאלה גולדמן
בכל פסח מבקשים ממני להכין את העוגה הנהדרת הזו ♡♡♡
מקור המתכון :לייזה פנאלים
עוגת מוס חלבית עשירה  / אריאלה גולדמן 
▪︎תבנית 24
▪︎ כוס מידה אוניברסלית 240 מ"ל
המרכיבים-
לשכבת תחתית העוגה :
200 גר’ שוקולד מריר
100 גר’ חמאה
כף גדושה קקאו
4 חלמונים L
4 חלבונים L
חצי כוס סוכר
קמצוץ מלח
למוס –
200 גר’ שוקולד מריר
500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
כף ברנדי/ א🍰ו כף רום
2 חלמונים L
2 חלבונים L
לגנאש –
100 גר’ שוקולד
100 מ”ל שמנת מתוקה (חצי כוס)
כפית שמן ( מוסיפים כדי לקבל גנאש מבריק)
ההכנה –
– נקציף חלבונים עם קמצוץ מלח וכשמתחיל להתהוות קצף נוסיף את הסוכר בהדרגה ונקציף לקצף יציב
– בסיר קטן נמיס את החמאה ואז נוסיף את השוקולד והקקאו על להבה הכי נמוכה .
כשהכל נמס והתאחד נטרוף פנימה חלמונים- כל פעם חלמון אחד עד שנטמע
ואז עוד אחד וכך הלאה ולטרוף ממש במהירות כדי שהביצים לא יהפכו לחביתה.
– נקפל את השוקולד לקערת קצף החלבונים .
– נשמן תבנית עגולה, נכניס לתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות בתוכנית אפייה רגילה.
– על תחתית התנור נניח כלי עם מים שייצרו אדים ויהפכו את העוגה ללחה ואחידה. זמן האפייה כ-40 דק’.
– נצנן
 שכבת מוס שוקולד:
– בסיר קטן על להבה נמוכה נמיס 100 מ”ל שמנת מתוקה (רבע כוס) עם שוקולד וברנדי כשמתקרר קצת ובתנועות ממש מהירות נטרוף פנימה את שני החלמונים.
– נקציף 2 חלבונים עם 3 כפות סוכר ובתנועות קיפול נערבב עם השוקולד המומס.
– נקציף לחוד את יתרת השמנת המתוקה לקצף נוקשה נערבב עם השוקולד. נשפוך את הבלילה מעל התחתית. נכניס למקרר ל 4 שעות
( חשוב! כך נוכל לימזוג בהמשך גנאש חם מעל )
אפשר לוותר על הביצים ולהקציף עוד שמנת מתוקה אחת !
🍰 שכבת גנאש שוקולד :
100 גר’ שוקולד
100 מ”ל שמנת מתוקה (חצי כוס)
כפית שמן ( מוסיפים כדי לקבל גנאש מבריק)
– בסיר קטן נחמם שמנת מתוקה, נכבה ונוסיף את השוקולד.
אחרי 3 דק’ נערבב לתערובת חלקה ואז נערבב פנימה כפית שמן
– נמזוג את הציפוי מעל העוגה הקרה
– נאחסן במקרר ובזמן ההגשה נטבול סכין במים רותחים ונפרוס

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *