הגבינה הראשונה שלי- איך להכין בבית גבינה צפתית

צילום – עופרה חן כהן
גבינה צפתית בייתית – מתכון של ליאת קאדר
 מכינים גבינות בבית
גם טעים יותר וגם חוסך כסף
המרכיבים-
3 שקיות חלב 3%
גביע יוגורט
5 כפות חומץ
כף וחצי מלח
ההכנה –
3 ליטר חלב בשקית 3%
להכניס לסיר ולהביא לרתיחה
להוריד מהגז ולהוסיף –
יוגורט ביו 3% ולערבב
5 כפות חומץ ולערבב .. נוצרים הגושים
כף וחצי מלח ( מי שאוהב מלוח צריך להוסיף עוד)
לערבב כל הזמן
להוציא את הגושים שנוצרו למסננת – ניתן להעביר לחיתול או בד .
אם יש לכם מסננת מגבינה ישנה שקניתם תעבירו אליה.
לאחר חצי שעה להעביר לקרור
לשמור מעט מהמים
ולהעביר את הגבינה לכלי עם מי הגבינה
אפשר להוסיף טעמים כמו שום שמיר,קצח
או זיתים.
כל מה שאוהבים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *