במקום חתיכות דג אני מכינה חריימה קציצות דגים
איזה טעם – עולמי
אין חג בלי הסיר הזה אצלנו
המתכון מאת – תמי לוי
המרכיבים-
קילו דג מרלוזה (או נסיכה)
חבילה פטרוזיליה
בצל גדול
2 ביצים
3 כפות פירורי לחם /קמח מצה
מלח פלפל
כמון לפי טעם
רוטב-
בצל מגורד
5 שיני שום כתושות
עגבניה מגורדת
3 כפות רסק עגבניות
כף פפריקה מתוקה
מלח
פלפל שחור
פלפל חריף
פפריקה חריפה
אפשר כורייה קצת
ההכנה –
את הדגים אני משרה עם מלח ולימון, שוטפת וסוחטת. טוחנת במעבד או במיקסר.
מוסיפה פטרוזיליה, ביצים, פירורי לחם מלח פלפל כמון , מגלגלת קציצות.
מטגנת את קציצות בשמן עמוק .
במקביל מכינה את הרוטב –
מטגנת בצל מגורד וכמה שיני שום כתושות מוסיפה עגבנייה מגורדת .
3 כפות רסק והתבלינים ,פלפל חריף, כף פפריקה מתוקה מלח פלפל .
מוסיפה מים רתוחים 2 כוסות.
מנמיכה את הלהבה לרבע שעה של בישול הרוטב .
מוסיפה את הקציצות לעוד רבע שעה
יוצא הצגה.
בלי קציצות דגים אין חג אצלנו