בצק שמרים של פעם – קוראסון/ רולדות
בצק מעולה לכל עוגה
מתאים להכנה פרווה לשלוח לחיילים
מאת – אילנה בוכריס
המרכיבים-
1 ק"ג קמח
כוס סוכר ( חד פעמי שתיה חמה)
2 סוכר וניל
3 ביצים L
כוס שמן
2 כפות שמרים
חצי כפית מלח
בערך 2 כוסות מים
ההכנה –
לשים במיקסר את כל החומרים עם וו לישת בצק.
לערבב הכל ביחד ולבסוף להוסיף המלח.
עד שמתקבל בצק רך ונעים.
למרוח מעט שמן בקערה. לכסות את הקערה עם הבצק .
התפחה ראשונה שעה.
לחלק את הבצק ל-4.
לרדד לעלה דק ולמרוח שוקולד או נוטלה.
אפשר למרוח שמן/מרגרינה/חמאה רכה לפזר סוכר וקינמון
או מלית של גבינה מה שבא לכם.
לקראנץ- לגלגל לכרוכית ולחתוך במרכז ולגלגל בורג.
להניח בתבנית עם נייר אפיה.
התפחה שניה חצי שעה
אפיה בתנור שחומם מראש
180 מעלות כ-20 או 30 דקות.
מכינה סירופ – לאחר האפייה להבריש
כוס מים
כוס סוכר
מיץ מחצי לימון
בישול על אש נמוכה כ-20 דקות
ולהבריש