שושני פילו במילוי פרגיות ובצל מקורמל


פילו ממולא בפרגיות בצל מקורמל ושקדים- חני קונאשוילי

 

שושני פסטיה
ל14 יחידות.
700 גרם פרגיות חתוכות לקוביות קטנות.
4 בצלים חתוכים לקוביות
חצי כוס גפרורי שקדים
2 כפות סילאן
מלח. פלפל שחור. כמון. ראס אל חנות.
הכנה:
לטגן את הבצל ב3 כפות שמן עד שהם מעט זהובים.
להוסיף את הפרגיות לטגן כ10 דקות מידי פעם לערבב.
להוסיף תבלינים ואת הסילאן.
לערבב לבשל עוד 10 דקות.
להוריד מהאש.
להוסיף חצי צרור קצוץ של כוסברה או פטרוזיליה (אפשר לוותר). ואת השקדים.
לקרר לפני מילוי.
הרכבה:
לשמן את השיש בשמן
להניח דף פילו על השיש המשומן
למרוח שמן מעל דף הפילו.
בעדינות תוך כדי הרמה לסובב את דף הפילו פעמיים
נוצר מרכז עם קיפולים.
להניח במרכז מילוי.
לקחת את שאריות דף הפילו לקפל מעל המילוי פעם מימין ופעם משמאל.
להדק היטב. להפוך ולהניח על נייר אפיה.
לשמן מלמעלה.
ולאפות ב200 מעלות עד להזהבה מלאה.
***אני אפיתי בטורבו****

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *