מתכון לעוף צלוי בלימון

רחל עטייה

מתכון לעוף בלימון בתנור :- רחל עטייה

המרכיבים-

3-4 כרעי עוף חצויים

חצי כוס שמן זית

פטרוזיליה\פלפל ירוק חריף

שיני שום

חצי כפית כורכום

מיץ לימון סחוט

גרידת לימון

חצי כפית אורגנו

10 תפוחי אדמה  קטנים

ההכנה –

להניח בקערה את העוף,לתבל בחצי כוס שמן זית כמה עלי פטרוזיליה קצוצים מעט מלח ומרק עוף של קנור פלפל חריף ירוק אחד חתוך

מי שלא אוהבת חריף אפשר לחתוך פלפל גמבה ,

חצי כפית לא מלאה כורכום כמה שיני שום כתושים .

לבחוש הכל יחד להוסיף מיץ לימון סחוט מ-2 לימונים מעט גרדת לימון מעט תבלין אורגנו או טימין.

בנפרד להרתיח בסיר כמה תפוחי אדמה קטנים כחצי שעה אפשר להוסיף למים מעט כורכום ומלח

להוציא להניח את תפוחי האדמה בתבנית על נייר אפייה

לזלף מעט שמן זית כ-2 כפות בערך ומלח להניח מעל תפוחי האדמה את כרעי העוף המתובלים ,

מעל להניח נייר פרגמנט לסגור בכל הצדדים ומעל נייר הפרגמנט לשים נייר אלומניום לסגור טוב ת.

להכניס לתנור 200-210 מעלות כשעה עד שעה וחצי בערך

להוציא לבדוק אים התפוח אדמה התרכך אים התפוח אדמה רך

להוציא את נייר האלומיניום ונייר הפרגמנט

להחזיר את התבנית לתנור לתת שיזוף טוב לכל התבנית כרבע שעה בערך עד חצי שעה

בהצלחה רחל עטייה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *