מתכון לדג סלמון חגיגי

למון צלוי במרינדה- חני קונאשוילי

 

10 חתיכות פילה דג סלמון טרי
למרינדה:
שליש כוס שמן
מיץ מלימון קטן
2 כפות סויה
כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית מלח
כפית פפריקה מתוקה
4 שיני שום פרוסות
חצי כפית גדושה סוכר עדיף חום.
כף וחצי שומשום
כף רוטב צ'ילי מתוק
לערבב היטב לשפוך על הדג
להפוך את הדג כשהעור כלפי מעלה.
לשים ללילה במקרר או כמה שעות.
לפני שמכניסים לתנור להפוך שהעור יהיה בתחתית.
לכסות את התבנית לשים בחום 180 מעלות טורבו ל15 דקות.
להעביר למצב גריל עליון להוריד את הכיסוי לשפוך עם כף מעט מהרוטב.
לשים ל5 דקות עד שמשחים מעט.
לקשט עם פרוסות לימון ופטרוזיה קצוצה דק.
בהצלחה חני

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *