עוגת קרמבו – שלמות

עוגת קרמבו שלמות !!!  – נטלי פלייש

 

מצרכים לתבנית 24 (עגולה)

לטורט שוקולד :
200 גרם שוקולד מריר
1/2 מיכל שמנת מתוקה
6 ביצים בטמפרטורת החדר(חשוב מאוד)
1/2 כוס סוכר

לקרם וניל:
2 מיכלים שמנת מתוקה
1/4 כוס סוכר
1 אינסטנט פודינג וניל (צרפתי עדיף ברור)
2 גביעים שמנת חמוצה (15%)

לציפוי שוקולד:
1/2 מיכל שמנת מתוקה
1 כפית שטוחה קפה נמס
150 גרם שוקולד חלב (חבילה וחצי)

לחמם תנור
להקציף 6 ביצים במהירות גבוהה תוך שילוב 1/2 כוס סוכר בהדרגה 10-12 דקות עד שהופך לקצף די יציב נוסע טיפה.
בזמן שהביצים נקצפות בקערת זכוכית שמים 2 חבילות שוקולד מריר חתוך לקוביות וחצי מיכל שמנת מתוקה 2 דקות במיקרוגל לערבב ממש טוב לגנאש חלק
לשפוך הכל לתוך הביצים לקפל בתנועות סיבוביות בלבד עד שיתקבל מרקם אוורירי בצבע חום בהיר דומה למוס
לרסס תבנית קפיצית בספריי שמן לשפוך את הכל לתוך התבנית לתת 3 דפיקות לצמצם בועות ואופים ב180 מעלות 30 דקות
בתנור זה עולה וכשהיא יוצאת מהתנור היא שוקעת וזו המטרה כי היא הבסיס.
בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הקרם
במיקסר שמים 2 מיכלים שמנת מתוקה
ואת הפודינג עם השמנת החמוצה מתחילים לערבב במהירות נמוכה עד שהכל נוזלי בלי אבקות ואז להוסיף רבע כוס סוכר בהדרגה ולהגביר מהירות עד הסוף
10 דקות הקצפה. לא לדאוג שהקצפת קצת נוסעת בהתחלה
תוך 10 דקות הפודינג עושה את העבודה והיא מתייצבת לחלוטין.
בקערת זכוכית שמים חצי מיכל שמנת מתוקה (שנשאר מהטורט) חבילה וחצי שוקולד חלב וכפית קפה נמס להכניס למיקרוגל ל2 דקות לערבב טוב טוב ולקרר את השוקולד באופן מוחלט
כשהעוגה שוקעת שופכים את הקצפת ומיישרים לפלטה ישרה ממש עם מרית.
כשהשוקולד קר שופכים על הקצפת ונותנים לו ליסוע על כל העוגה (לא למרוח) !!! שיתפשט לבד על כל העוגה
אם השוקולד יהיה חם הוא ימיס את הקצפת ויעשה בלאגן ?
לקרר טוב טוב
לשים 3 שעות לפחות במקרר
סכין חדה גדולה במים רותחים להעביר מסביב לעוגה כדי לשחרר את העוגה מהמסגרת לפתוח את הקליפס (זה משתחרר בקלות עם סכין טבולה במים רותחים )
בתיאבון !!!

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *