לחם שקשוקה או חלת שקשוקה

הלהיט התורן של הרשת

חלת/ לחם שקשוקה – שימרית סושרד

 

מרכיבים-

לחלה /לחמניות
500 גרם קמח
1 כף שמרים
4 כפות סוכר
2 חלמונים/ביצה
רבע כוס שמן(עדיפות לשמן זית)
כ- כוס ורבע מים פושרים
כפית מלח שטוחה

הוראות הכנה לחלה:
בקערת המיקסר שמים את כל המרכיבים מלבד המלח ולשים (ללוש) במהירות בינונית עם וו לישה
את המלח מוסיפים אחרי דקת לישה.
הבצק אמור להיות יחסית רטוב ורך .
לאחר 10 דקות לישה מוציאים את הבצק מקערת המיקסר ומעבירים לקערה גדולה משומנת,

מכסים במגבת ומניחים בצד לתפיחה
הבצק צריך להכפיל את נפחו.
לאחר התפחה אחת אני אוהבת לתת כמה מכות קטנות לבצק ולהתפיח אותו פעם נוספת, אבל לא חובה.

לרוטב השקשוקה – מצרכים:
ראש שום, להפריד לשיניים, לקלף ולפרוס
פלפל ירוק חריף קטן, לחצות לחצי ולפרוס לרצועות דקות וקטנות
שתי קופסאות 400 גר') עגבניות מרוסקות (עדיפות לחברה איטלקית)
שמן זית
מלח
פפריקה

הוראות הכנה לשקשוקה:
במחבת על חום בינוני שמים כמות יפה של שמן זית ומטגנים את פרוסות השום והפלפל החריף
לאחר מספר דקות טיגון מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מביאים לרתיחה,

ממשיכים לבשל על אש קטנה ולצמצם מעט את הרוטב

(שימו לב לא לצמצם יותר מדי את הרוטב מכיוון שהוא נכנס לבישול נוסף בתנור)
מתבלים במלח ופפריקה מתוקה על פי הטעם.
מורידים מהאש.

הרכבת המנה:
בסיר רחב (שניתן להכניס לתנור) או בתבנית עגולה גדולה
משמנים במעט שמן זית (כולל הדפנות)
יוצרים כדורים קטנים מהבצק הרך ומניחים בצורת טבעת בצמוד לדפנות הסיר.
שופכים את הרוטב שהוכן לאמצע הטבעת ומכניסים לתנור שחומם מראש ל190 מעלות במשך 10 דקות,

עד שהבצק מתחיל להזהיב והרוטב הצטמצם.
מוציאים את הסיר מהתנור ושוברים את מספר הביצים הרצוי פנימה, בדיוק כמו בשקשוקה.
מחזירים לתנור למספר דקות נוספות עד שהלחם קיבל גוון חום יפה והביצים התבשלו חלקית (על פי מידת העשייה האהובה עליכם)
מוציאים מהתנור ומפזרים מעל פטרוזליה/בזיליקום קצוץ/ה.

בתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *