קציצות בקר עם תפוחי אדמה – סיר של אמא

אילנית בניזרי
קציצות בקר עם תפו"א
ללא טיגון הרבה יותר בריא
המרכיבים-
לקציצות-
חצי קילו בשר בקר טחון
בצל מגורד
כף כוסברה טרייה קצוצה
כף פטרוזליה טרייה קצוצה
כף עלי סלרי טריים קצוצים
כף פירורי לחם או קמח מצה -פסח
כף מי סודה או מים מהברז
כף שמן
חצי כפית ראס אל חנות
כפית פפריקה מתוקה
רבע כפית פלפל שחור טחון
מלח
לרוטב –
בצל
3 שיני שום
כורכום
פפריקה
כמון
פלפל שחור
כוסברה יבשה
אבקת מרק
מים
4 תפוחי אדמה
ההכנה –
תערובת קציצות – לערבב היטב את כל המרכיבים ולהניח בצד.
להכנת הרוטב :
לטגן בצל עד להזהבה,להוסיף 3 שיני שום כתושות ,
חצי כפית כורכום,כף פפריקה מרוקאית בשמן,
לערבב לפתיחת תבלינים,
להוסיף קוביות תפו"א מ-4 תפוחי אדמה קלופים.
להוסיף חצי כפית כמון,פלפל שחור גרוס,כף כוסברה יבשה או טרייה,כף אבקת מרק עוף ו-2 כוסות מים רותחים.
ברגע שהרוטב מבעבע לגלגל קציצות ולהוסיף לסיר.
לבשל להבה נמוכה מכסה סגור ! 35 דקות אם חסר נוזלים להוסיף מהצד חצי כוס מים רותחים .
.מידי פעם להשקות את הקציצות ברוטב…להסיר מיכסה ולבשל עוד 10 דקות ללא מכסה.
פשוט וטעים ?

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *