עוגת גבינה מהממת עם קרם וניל

עוגת גבינה עם קרם וניל וקראסט מטורף-  אלינור גיל הרצמן

תבנית עגולה בקוטר 26

המרכיבים-

לבצק:
100 גר' חמאה
חצי כוס סוכר
1.5 כוסות קמח תופח (או קמח
רגיל + 1.5 כפיות אבקת אפיה)
1 ביצה

למלית הגבינה:
500 גרם מסקרפונה / כל גבינה עם 15-20% שומן/ לגירסה הרזה להשתמש בגבינה 5%
חצי כוס סוכר
2 ביצים
2 כפות קמח
1 כף קורנפלור
1 כפית תמצית וניל
3 כפות שמנת מתוקה/חלב

קרם וניל:
מיכל שמנת מתוקה
כוס חלב
חבילת איסטנט פודינג

במקום הקרם וניל ניתן להוסיף מעל פירות אדומים וג'לי, קרמל, שוקולד או כל דבר שאתן אוהבות.

ההכנה-

מחממים מראש את התנור לחום של 180 מעלות (אין צורך בטורבו)

העוגה צריכה לקבל מכת חום כשהיא נכנסת לתנור החם.

משמנים את דפנות ובסיס התבנית.

מערבבים את כל חומרי הבצק רצוי ביד ומערבלים עד שנוצרת תערובת פירורית.
מעבירים את הפירורים לתבנית ומשטחים אותה קודם לדפנות (עם קצות האצבעות) לגובה של 3-4 ס"מ, ואז לתחתית.
בקערה נוספת מערבבים את חומרי מלית הגבינה,

ומערבבים לתערובת חלקה ונוזלית (אם השתמשת בגבינה 5% אם השתמשת בגבינה שמנה התערובת יותר סמיכה).
מוזגים את המלית אל תוך התבנית עם הבצק.

מכניסים לתנור (שחיממת מראש ל-180 מעלות) לקומה האמצעית.

אופים את העוגה למשך כ – 45 עד 55 דקות בתנור ,

אחרי חצי שעה של אפייה, תראי שהבצק הופך להיות שחום בקצוות,

ועל המלית הלבנה מתחילות להופיע בועיות קטנות.

כעת מומלץ להנמיך את חום התנור לכ – 150 מעלות ולאפות עוד כעשר דקות – רבע שעה.

ככה הבצק לא ישרף ולמלית יהיה עוד קצת זמן להתבשל מבפנים.

בתום האפייה מכבים את התנור ופותחים טיפ-טיפה את הדלת. נותנים לעוגה להתקרר בהדרגה.

אחרי חצי שעה בערך אפשר להוציא מהתנור,

ולתת לה להתקרר לטמפ' החדר על השיש.

אל תדאגו אם המלית נראית רכה או רוטטת מידי כשאתם מוציאים את העוגה,

היא מתקשה כשהעוגה מתקררת.

את העוגה שומרים במקרר מכוסה ומגישים קר.

היא נשמרת בערך שבוע, ולפעמים קצת יותר.

את הקרם וניל מוסיפים רק אחרי שהעוגה התקררה לגמרי!

מקציפים שמנת עם אינסטנט וחלב מורחים מלמעלה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *