מתכון לעוגת שיש אוורירית ורכה

העוגה שאני הכי אוהבת !
עוגה של בית וניחוח של חורף .
עוגת שיש תפוזים מושלמת – גבוהה רכה ועסיסית –
המתכון באדיבות רחל זיונץ 

מרכיבים-

5 ביצים L
כוס וחצי קמח מנופה,
שקית אבקת אפיה,
2 סוכר וניל או מחית וניל
כוס ורבע סוכר.
חצי כוס שמן
גרידה מתפוז
כוס מיץ תפוזים טבעי
2 כפות קקאו.

אופים בתבנית עם חור שוליים גבוהים

לא משמנים את תבנית האפיה.

מתכון לעוגת שיש אוורירית ורכה

ההכנה-
מפרידים חלמונים חלבונים,  עם חצי כמות הסוכר מקציפים את החלבונים.
טורפים חלמונים סוכר שנשאר וגרידת תפוז לבלילה תפוחה,
מוסיפים בהדרגה את השמן, לאחר מכן, מוסיפים את הקמח ומיץ התפוזים בהדרגה
קצת קמח קצת מיץ ומערבבים, לא יותר מידי .
את קצף החלבונים מקפלים כל פעם שליש שליש… בהדרגה ולאט כדי לשמור על בלילה תפוחה ויפה.
מוציאים בערך 2 כוסות מהבלילה לקערה ומוסיפים 2 כפות קקאו מערבבים לתערובת חלקה.
ראשית מכניסים לתבנית האפיה מהבלילה הלבנה ולאחר מכן מבלילת הקקאו ושוב לבנה ואחריה הקקאו ושוב לבנה.
עם מקל דק מעבירים במעגל ערבוב בבלילה לצורת השיש.
מחממים תנור 160 מעלות ואופים 45 דקות

מתכון לעוגת שיש אוורירית ורכה

 

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *