גרמקנודל – מתכון ללהיט החדש – הקינוח האוסטרי ממאסטר שף Germknödel

גרמקנודל

גרמקנודל  – הקינוח שהפך ללהיט בזכות התוכנית מאסטר שף .

המתמודדת המקסימה והמוכשרת עדן הצליחה לקבל כרטיס כניסה ישירות לנבחרת בזכות המעדן האוסטרי המופלא הזה!

גרמקנודלGermknödel  )  – היא כופתאה עשוייה מבצק שמרים מתוק

בצורת לחמניה מאודה (כמו באן ) ממולא בריבת פובידל.

קינוח המוגש עם חמאה מומסת או עם רוטב וניל ופרורים של פרג טרי.

והוא מאוד פופולרי במסעדות ובתי קפה באוסטריה, ובאזורי בווריה  .

קבלו מתכון מקורי תורגם מכאן 

זכיתי לטעום את המעדן הזה לפני כמה שנים באוסטריה.

איך מכינים גרמקנודל ?

למתכון נצטרך סלסלת אידוי שמשתמשים בא להכנת באנים ומנות אסיאתיות או סיר אידוי לקוסקוס.

המתכון הוא ל- 4 מנות גדולות

מרכיבים לבצק –

125 מ"ל חלב פושר

כפית שמרים יבשים

250 גר' קמח

50 גר' חמאה

2 כפות סוכר

ביצה

חלמון

קורט מלח

מעט וניל

קליפה מלימון מגורד

המילוי- ריבת שזיפים פובידל

לא מצאתם ? אפשר כל ריבה אחרת או פשוט להכין ריבה משזיפים.

להגשה – רוטב וניל חם

50 גר' (חופן פרג טחון) מעורבב עם 2-3 כפות אבקת סוכר

לרוטב וניל-

כוס חלב

חצי כוס שמנת מתוקה

כפית קורנפלור

2 כפות סוכר

כפית מחית וניל

נבשל את כל המצרכים על הגז עד שממש מסמיך מעט.

ההכנה-

ננפה את הקמח לקערת המיקסר עם המצרכים היבשים ונערבב, נוסיף את שאר המרכיבים.

נלוש היטב כ- 5 דקות.

נתפיח במקום חמים שעה.

נחלק ל- 4 ונכדרר כל חלק.

נרדד את כדורי הבצק ונמלא בכף נדיבה של ריבה .נסגור היטב.

נגלגל לחמניות ונשטח מעט על גבי נייר אפייה

לאחר חצי שעה נכניס לסלסלת אידוי מעל מים חמים 20-15 דקות אידוי.

נשים בצלחת הגשה כופתאה ממולאת בריבה מעליה רוטב וניל חם ונפזר פירורי פרג .

pekannuesschen צילום

גרמקנודל – מתכון ללהיט החדש – הקינוח האוסטרי ממאסטר שף Germknödel

 

9 תגובות

  1. יצא מצוין, יש לי שאלה האם ניתן להכין הבצק או את הכופתאות יום קודם ולחמם לקראת הגשה ?

  2. וואו ,בתמונה זה נראה מושלם,ממש כמו במאסטר שף….
    תגידי אם אני לא אוהבת פרג, מה אפשר לשים מעל במקום??

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *