מקרוד – עוגיות סולת תמרים במיוחד לפורים

צילום- סיגל חלויה
מקרוד בטעם של עוד –
עוגיות מסורתיות לפורים – סיגל חלויה
מתכון באהבה מסיגל

המרכיבים-

1 קילו סולת
2 כוסות קמח כוס חד פעמי לשתייה חמה
1 אבקת אפיה
4 סוכר וניל
חצי כוס סוכר
1 כוס שמן רצוי שיהיה חמים
2 כוסות מיץ תפוזים
ללוש את כל החומרים לתערובת אחידה וגמישה לעבודה לתת לבצק לנוח כשעה.

המילוי-

2 חבילות
תמרים בוואקום ללא גרענים
מעט זנגביל טחון
מעט ציפורן טחון
מעט קינמון
מעט אגוזים טחונים
ללוש את התערובת עם מעט שמן.
למלא את הבצק במלוי וליצור או עוגיות קטנות כמו מעמוליםץ
או פשוט לרדד וליצור רולדות כרוכיות  ולחתוך לפני הטיגון.
מטגנים בשמן עמוק –  אפשר לאפות בתנור במקום לטגן.
לאחר הטיגון לטבול בסירופ דבש

הכנת הסירופ-

4 כוסות סוכר
3 כוסות מים
חצי לימון סחוט.
לבשל עד שהסירופ סמיך כמו דבש.
מתכון באהבה בהצלחה.

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *