מתכון לקרפלך ורניקס – כיסונים

רינה פרץ
קרפלך-  ורניקס – רינה פרץ 

המרכיבים-

הבצק:
2 כוסות קמח
3 ביצים
1/2 כפית מלח
3 כפות מים
2 כפות שמן

מתכון לקרפלך ורניקס – כיסונים

ההכנה –

לשים את החומרים לבצק חלק וגמיש, אפשר במעבד מזון עם וו לישה.
מרדדים עלה בעובי כחצי ס"מ על משטח מקומח.
חותכים בעזרת כוס עיגולים. שמים מהמלית במרכז כל עיגול.
מרטיבים באצבעות את שולי הבצק, מקפלים את העיגול לחצי ומהדקים היטב
כך שהמלית לא תצא בזמן הבישול.
צילום – טלי אלעזר
בסיר גדול מרתיחים מים עם כפית מלח ומכניסים בעדינות את הוורניקעס /
קרפלך. מבשלים כ- 5 דקות עד שהם צפים. מוציאים בעזרת כף מחוררת
בזהירות.
מוסיפים חמאה או בצל מטוגן לפי הטעם.
סוגי מלית:
תפוח אדמה ובצל מטוגן:
2 תפוחי אדמה גדולים מבושלים
1 בצל גדול קצוץ ומטוגן, מלח, פלפל שחור
ביצה טרופה
מועכים את תפוחי האדמה מוסיפים את הבצל המטוגן, התבלינים והביצה
ומערבבים.
מלית בשר:
200 גרם בשר טחון, בקר או חזה עוף
1 בצל גדול קצוץ מטוגן עד להזהבה
2 שיני שום כתושות, מלח, פלפל שחור ומעט סוכר
מערבבים היטב את החומרים לתערובת אחידה וממלאים את עיגולי הבצק.
מבשלים במים רותחים.
מילוי גבינה, אפשר לחג שבועות:
1 חבילת גבינה כחושה מסוג גבינת כנען
2-3 כפות סוכר, לפי הטעם
ביצה
קורט מלח, מעט וניל, גרד לימון
מערבבים את הגבינה, הסוכר, הביצה והתבלינים לתערובת אחידה. ממלאים
את עיגולי הבצק לכיסונים ומבשלים במים עם מעט מלח וכפית חמאה. מוציאים
בכף מחוררת לכלי הגשה (פיירקס שקוף) ומוסיפים חמאה.
טלי אלעזר

3 תגובות

  1. בוקר טוב דולי. כל מה שאת עד עכשיו שלחת לקבוצה יצא כל כך טוב וטעים והחומרים נכונים. תענוג לחיך. אני מודה לך. מחכה למתעונים המדהימים שלך לפסח . תודה רבה חודש טוב ובשורות טובות. תודה על המכשיר החדש שרכשתי ממך וקיבלתי אותו השבוע.

  2. וואו חמותי ז"ל היתה מכינה בשבועות ,למעלה מעשירים שנה שלא אכלתי.

    תודה רבה על המכון המושלם.
    לאה לכר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *