עוגת שוקולד מתכון מנצח

עוגת שוקולד מהממת ועשירה – אילנה לוי

לקערת יבשים –

2 כוסות קמח (לפי כוס מידה),

1 כוס שוקולית,

2 כפות קקאו

ו – 1.5 אבקת אפיה ולערבב היטב.

הכי טוב לנפות אותם לתוך הקערה ולערבב היטב.

לעוגה –

6 ביצים מופרדות

כוס סוכר

2 סוכר וניל

3/4 כוס שמן

1 שמנת מתוקה

וכף תמצית וניל

לגנאש –

שמנת מתוקה

200 גר' שוקולד מריר

 

במיקסר להקציף 6 חלבונים (בטמפרטורת החדר). להוסיף בהדרגה 1 כוס סוכר ו – 2 סוכר וניל.

להנמיך את מהירות המיקסר ולהוסיף את החלמונים ו – 3/4 כוס שמן

להוסיף את השמן בצידי הקערה לאט ממש בזרזיף.

להוסיף 1 שמנת מתוקה בצידי הקערה ובזרזיף ו – 1 כף תמצית וניל ו – 1 כף רום.
להוסיף לתערובת הביצים את קערת היבשים ממש לאט כף כף עד איחוד.
להעביר לתבנית משומנת ולאפות ב – 180 מעלות כ – 35 דקות.

גנאש :
בסיר קטן לחמם 1 שמנת מתוקה ולהוסיף קוביות שוקולד מ – 2 חפיסות שוקולד מריר לערבב עד שנמס היטב.
כשהעוגה מוכנה ויוצאת מהתנור, עם קיסם לדקור את כל פני העוגה שיווצרו חורים קטנטנים ולשפוך את גנאש השוקולד מעל. להשאיר להתקררות כשבזמן הזה העוגה סופגת את הגנאש.
לשמור במקרר.
בהצלחה – אילנה לוי?

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *