קציצות בשר ברוטב – אילנית כרבי
המרכיבים-
לתערובת הבשר:
חצי קילו בשר טחון
2 בצלים
תפוח אדמה
פטרוזיליה
3 כפות פירורית
ביצה
ראס אל חנות
זנגוויל
ההכנה –
לתוך הבשר שמונח בקערה אני מגרדת 2 בצלים גדולים ותפוח אדמה בינוני, פטרוזליה, 3 כפות פירורית מטובלת,
ביצה, מלח, פלפל , מעט ראס אל חנות או כמון, תבלין פילדלפיה ומעט זנגוייל .
מערבבת הכל ונותנת לזה מנוחה של כחצי שעה
לאחר מכן קורצת עיגולים ומטגנת בשמן עמוק.
לרוטב:
בסיר רחב מטגנת 3 בצלים חתוכים לרבעים ,
כשזה זהוב מוסיפה כף סילאן ,כף טריאקי ומעט כמון.
מערבבת ומנמיכה את האש עד שהבצל מגיר נוזלים.
מוסיפה כוס מים רותחים עם כף מרק עוף.
מערבבת ומוסיפה את הקציצות .
מפזרת פלפל שחור גרוס ומבשלת על אש נמוכה כעשרים דקות