קיש מנגולד וגבינות

Vered Hinga Jacobs
קיש מנגולד וגבינות במיוחד לשבועות – ורד אינגה ג'קובס
אפשר להקפיא אותו וישר לתנור והטעם פשוט הורס
פשטידת מנגולד מעלפת
המרכיבים-
לבצק פריך :
2 כוסות קמח
1/2 כוס מים + 1/2 כוס שמן
1/2 כפית מלח ופלפל
1/2 כפית אבקת שום
1/2 כפית אורגנו יבש
1/2 כפית טימין יבש
ההכנה –
1. בקערה מנפים את הקמח
יוצרים גומה.
2. מערבבים מים,שמן ותבלינים ושופכים לתוך הגומה
לשים עד שנוצר בצק רך מאוד חלק ושומני
3. לכסות ולתת לנוח למשך חצי שעה עד 45 דקות
מרפדים תבנית לפאי בגודל 24 או 26 (מתפרקת) בנייר אפיה
מותחים את הבצק עם הידיים ובעדינות מרפדים את התבנית תוך הקפדה על הידוק הבצק בחיבור בין הדפנות לתחתית. .
שהשוליים יישארו גבוהים.
למלית מנגולד וגבינות:
2 כפות שמן
2 בצלים חתוכים לפרוסות
2 שיני שום כתושות
חבילת מנגולד טרי חתוך ( עלים ירוקים בלבד )
חופן בזיליקום חתוך
1/2 כפית מלח דק
מעט פלפל שחור גרוס
1/4 כפית אגוז מוסקט
כפית אבקת שום
500 ג"ר גבינה לבנה לאפייה- כמו טוב טעם- ריקוטה
1/4 כוס שמנת מתוקה
1/4 כוס גבינת צ'דר מגורדת
1/4 כוס פרמזן מגורדת
2 ביצים

קיש מנגולד וגבינות

ההכנה-
במחבת מחממים שמן מוסיפים בצל ושום ומטגנים יחד על להבה בינונית-גבוהה עד שהבצל הופך לשקוף והשום מתרכך מעט.
2. מוסיפים תרד,לטגן הכל יחד תוך ערבוב מדי
פעם
3. מתבלים במלח ופלפל ואבקת שום
4. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
5. מצננים מעט בטמפרטורת החדר.
6. בקערה נפרדת מקשקשים את הביצים, מוסיפים גבינה לבנה ושמנת עד שנוצר מרקם חלק ואז אגוז מוסקט וגבינות מגורדות.
7. מאחדים את תערובת הגבינה עם המנגולד.
מחממים תנור ל-170 מעלות.
יוצקים את מלית התרד על גבי הקלתית
אופים את הקיש במשך 35-45 דקות או עד שהבצק מזהיב והמלית יציבה. מצננים מעט בטמפרטורת החדר ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *