עוף חגיגי עם תפוחי אדמה שזיפים וסילאן

מתכון לעוף ברוטב סילאן ובצלים של  מלי מאירוב:

המרכיבים-

4 כרעיים עוף

8 כפות רוטב סילאן לעוף (של אוסם)

כף פפריקה

3 תפוחי אדמה

בצל סגול

זמן זית

מלח

רוטב לעוףסילאן ובצלים

בטטה

15 שזיפים מיובשים

גבעולי טימין

ההכנה –

בקערה נשפוך 8 כפות רוטב לעוף סילאן ובצלים של אסם ונכניס 4 כרעיים נעסה אותם ברוטב וגם מתחת לעור.

נפזר כף פפריקה ונניח בצד .

3 תפוחי אדמה נשטוף ונחתוך בצורת מניפה חתכים.לא עד הסוף ..

בטטה קלופה גם ובצל סגול גם ..

בקערית נערבב שמן זית חצי כפית מלח כף רוטב לעוף סילאן ובצלים מוכן של אסם 2 ענפי טימין רק את העלים ונניח בצד..

בתבנית נזלף שמן זית נניח את העופות ואת תפוחי האדמה והבטטה והבצל הסגול..

נפזר 15 שזיפים מיובשים ללא חרצנים..

נבריש את תפוחי האדמה בקערית עם שמן הזית.

.נניח גבעולי טימין קצת על העופות..נקמט נייר אפיה ונכסה את התבנית ומעל נייר כסף ..

נכניס לתנור מחומם 200 מעלות לשעה..

נוציא את הנייר נבריש את העופות ב 2 כפות רוטב לעוף סילאן ובצלים של אסם.

.נוריד ל 170 מעלות ונמשיך לאפות עד שמקבל צבע ..

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *