מרק קובה אדומה עם במיה

אריאלה גולדמן

קובה אדומה מאת –
אריאלה גולדמן

המרכיבים – למעטפת-
לערבב יחד בקערה לבצק רך וגמיש-
חצי קג סולת= 2 וחצי כוסות מידה
כ- כוס וחצי מים ( נתחיל עם כוס וחצי ,נלוש מעט ואז אם יש צורך נוסיף עוד מים בהדרגה עד שמתקבל בצק ממש רך אך נוח לעיבוד-

חשוב בצק רך כדי שמעטפת הקובה תצא נימוחה – ניתן לו לנוח 5 דקות )
חצי כפית שטוחה מלח
▪ לעבוד כל הזמן עם כפות ידיים רטובות ולעצב כדורים עגלגלים .
▪ למלא במלית ולכדרר

☆ מלית בשרית-
לערבב יחד בקערה-

חצי קג בשר צלעות טרי טחון עם השומן שלו
חופן נדיב של עלי סלרי קצוצים דק
1 בצל קצוץ דק
מלח,פלפל

☆ מלית צמחונית-
פטריות שמפניון טריות קצוצות
רבע שורש פטרוזיליה קלוף וקצוץ דק
1 בצל קצוץ דק
חופן עלי סלרי קצוצים דק
פלפל שחור גרוס
מלח לפי הטעם
▪ במחבת עם שמן לאדות את הבצל ,להוסיף יתר המרכיבים,לצנן ולמלא

מרק-
3 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
1 בצל קצוץ
חופן גבעולי סלרי חתוכים דק

1 סלק אדום טרי- מגורר על מגררת גסה
חופן נדיב עלי סלרי
חופן נדיב של במיה קפואה
3 כפות רסק עגבניות איטלקי Mutti
1 כף שטוחה סוכר
כפית תבלין מלח לימון / או מיץ לימון טרי סחוט לפי הטעם ( אני אוהבת מלח לימון)
פלפל שחור
כף פפריקה
מלח

הכנת המרק-
מטגנת בצל וגבעולי סלרי עד הזהבה
מוסיפה את העגבניות והרסק ומבשלת עד ריכוך
מוסיפה סלק,במיה,סוכר,עלי סלרי ותבלינים
מוסיפה מים בערך 8 כוסות
מביאה לרתיחה ואז מנמיכה ללהבה בינונית ומבשלת 20

דקות.
שוב רתיחה ,מכניסה פנימה את הקובה,נותנת למרק לבעבע כ 5 דקות עד שהסולת מתייצבת,

מערבבת בעדינות עם כף מתחתית הסיר למעלה כדי לוודא שקובה לא נצמדו אל תחתית הסיר
מנמיכה ללהבה בינונית ומבשלת 25 דקות .

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *