פונצ'יקי סופגניה גיאורגית מטורפת עם קרם וניל

 

זיכרון מתוק מחנוכה❤
פונצ'יקי ❤ מתכון באדיבות חני קונאשוילי
סופגניה גיאורגית מטוגנת יחד עם הקרם וניל❤
***מציעה לשמור***

המרכיבים

כף וחצי שמרים

3 כפות סוכר

כוס מים

2 ביצים

חצי כוס סוכר

100 גרם חמאה

2 כפות וודקה

2 כפות שמן

שקית סוכר וניל

רבע כפית מלח

קילו קמח

ובערך עוד כוס מים

ההכנה –
בקערה לשים:
כף וחצי שמרים יבשים
3 כפות סוכר
1 כוס מים פושרים.
לערבב היטב ולחכות 10 דקות.
להוסיף 2 ביצים
חצי כוס סוכר
100 גרם חמאה/מחמאה מומסת
סוכר וניל
2 כפות וודקה
2 כפות שמן
להוסיף בהדרגה קילו קמח וכל פעם גם מים פושרים בערך עוד כוס.
ללוש היטב לבצק רך וממש מעט דביק.
להוסיף רבע כפית מלח ללוש עוד 2 דקות.
לשפוך מעל הבצק 2 כפות שמן
לעגל יפה לכדור בקערה.
לכסות בניילון.
להניח להתפחה לשעה.
להוריד נפח ללוש ושוב להתפיח שעה.
להוריד נפח ולחלק ל20 כדורים.
לעגל לכדורים חלקים עם מעט קמח.
להניח על משטח מקומח.
כשמסיימים עם כל הכדורים להתחיל עם הכדור הראשון.
לפתוח מעט עם הידיים את הכדור לשים במרכז כף מקרם הוניל לאסוף את הקצוות נוצר מעין שק.
להדק היטב להפוך בזהירות להניח על משטח מקומח על הסגירה.
כך לסיים למלא את כל הכדורים.
לשטח מעט את הסופגניה הממולאת.
להניח ל10 דקות.
לחמם שמן לחום לא גבוה מידי.
לשים חתיכות גזר בשמן.
להתחיל לטגן את הסופגניה הראשונה.
להפוך מידי פעם.
להניח על נייר סופג.
רק שהם פושרים לפדר באבקת סוכר.
לקרם הוניל:
3כוסות חלב
4 חלמונים
חצי כוס סוכר
2 סוכר וניל
3 כפות קמח
כף קורנפלור
50 גרם חמאה.
לערבב הכל ביחד חוץ מהחמאה והחלב.
את החלב להביא לרתיחה.
לשפוך כל פעם קצת מהחלב לתערובת החלמונים כדי להשוות טמפרטורה.
עד כוס חלב.
להחזיר הכל לסיר לבשל ולבחוש עד שזה מסמיך ונותרות בועות רתיחה.
להוריד מהאש להוסיף חמאה לערבב היטב.
להניח ניילון שייגע הקרם כדי שלא יווצר קרום שזה מתקרר.
כשזה מגיע לטמפרטורת חדר לשים במקרר ולקרר היטב.
לפני שימוס לערבב היטב.
****הקרם חייב להיות קר לפני מילוי****
***חייב שהשמן לא יהיה חם מידי ולא אש גבוהה מידי****
בהצלחה חני❤

חנוכה שמח

חני קונאשוילי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *