כמו של הסבתות – עוגת גבינה בשכבות

 

ישראלה אזולאי

עוגת גבינה בשכבות כמו של סבתא בטעם של פעם

מתכון באדיבות ישראלה אזולאי
תבנית מלבנית בינונית או עגולה בקוטר 26
*כוס מדידה אוניברסלית*

המרכיבים
לבצק:
3 ורבע כוסות קמח
כוס סוכר
שקית אבקת אפייה
200 גרם חמאה (קרה חתוכה לקוביות)

מעט מים

למלית:
קילו גבינה לבנה 5%
גביע שמנת חמוצה (200 גרם)
אינסטנט פודינג וניל
2 ביצים גדולות או 3
כוס סוכר
קליפת לימון

ההכנה
נכין את הבצק – במעבד מזון שמים את הקמח סוכר, אבקת אפייה, וחמאה קרה חתוכה לקוביות, ומפעילים בפולסים ומוסיפים מעט מים (¼ כוס) בזילוף איטי תוך כדי העיבוד רק עד שנוצר גוש בצק.
מוציאים ומקמחים מעט ואז נלוש לבצק נעים.
מחלקים את הבצק ל-2 חלקים.

החלק הראשון קצת יותר מחצי, ומהיתר יוצרים כדור ושמים במקפיא (אחר כך מגרדים אותו על פומפיה גסה).מרדדים ומשטחים את החלק הראשון על תחתית התבנית המשומנת שלנו

אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות עד שמזהיב מעט 20 דקות. מוציאים מהתנור ומנמיכים לחום של 170 מעלות.
מכינים את המלית – בקערה מערבבים עם מטרפה ידנית את הגבינה, שמנת חמוצה, אינסטנט פודינג, 2 ביצים, כוס סוכר, וקליפה מגורדת לימון. מערבבים טוב ומעביריםם מעל הבצק האפוי.
נוציא את הבצק הקפוא ונגרד עם הצד הגס של הפומפיה ישר מעל העוגה.
נכניס חזרה לאפיה עד שמזהיב, בערך 45 דקות.
מצננים ומכניסים למקרר לכמה שעות. מגישים עם אבקת סוכר

מתכונים לשבועות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *