כרוב ממולא בשר ואורז – הכי טעים שיש מתכון לשבת

כרוב ממולא בשר ואורז
קסם של מנה טעימה ומושלמת 🥰🥰 המתכון באדיבות סמדר חי 

מוזמנים לקבוצה של סמדר – סודות המטבח של אמא  https://www.facebook.com/groups/396020561461305/?ref=share

אוכל של בית
מרכיבים-
1 ראש כרוב גדול
למילוי:
500 גרם בשר בקר טחון
1/2כוס אורז
1 בצל גדול קצוץ
3-2 שיני שום
5 כפות שמן קנולה
כפית פפריקה
כפית כורכום
כפית פלפל שחור
כפית שטוחה מלח
כפית ראס אל חנות
כוס מים רותחים
חופן פטרוזיליה קצוצה
לרוטב:
1 בצל גדול קצוץ
מעט מהשאריות הכרוב
2 כפות רסק עגבניות
כף פפריקה מתוקה
כפית סוכר
כפית בהרט
כפית כורכום
כפית מרק עוף
קורט מלח
כפית פלפל שחור
4 כפות שמן קנולה
בין כוס וחצי מים רותחים לשיני כוסות
ההכנה
בעזרת סכין חדה חותכים סביב הבסיס של הכרוב (הגזע)
כדי להסירו שמים בסיר את הכרוב ומוסיפים מים עד
גובה הכרוב מביאים לרתיחה מבשלים 15 דקות ונותנים לכרוב להתקרר.
אופציה שניה במיקרוגל שמים את הכרוב בכלי מתאים עם כיסוי 20 דקות .
למילוי:
במחבת עם שמן מטגנים את הבצל עד להזהבה מוסיפים את השום,
הבשר הטחון וממשיכים לטגן עד שהבשר נפרד והופך להיות גושים קטנים מוסיפים את האורז ,
התבלינים מטגנים עוד 3 דקות ומוסיפים את המים הרותחים מערבבים היטב ומבשלים על אש גבוהה כ-4 דקות
מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומצננים לחלוטין.
מחממים שמן בסיר שטוח מטגנים את הבצל עם הסוכר
מוסיפים את הרסק עגבניות והתבלינים ומעט מהמים הרותחים מערבבים ומבשלים על אש קטנה כ-15 דקות
מידי פעם לערבב בזמן שהרוטב מתבשל
מכינים את הממולאים:
פורסים עלה על משטח עבודה לוקחים חופן מהמילוי
ושמים בתחתית העלה מקפלים את שולי העלה כלפי פנים
ואז מגלגלים את הכרוב מסדרים בסיר עם הרוטב
מוסיפים מים כמעט עד גובה הממולאים מניחים צלחת על הכרוב הממולא ומכסים במכסה הסיר לא עד הסוף
מבשלים כ-30 דקות על להבה בינונית
בנצלחה ❤

2 תגובות

  1. הכל.מוסבר בפשטות ובקלות עד לפרטי פרטים.
    כל אחד יכול להכין בלי להסתבך.
    כל הכבוד.נראה טעים.בהזדמנות הראשונה אכין
    אדרי שולמית.
    נהנית לקרוא וללמוד מתכונים חדשים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *