קדירת עוף עם חומוס – סופריטו מהסרטים

אילנית בניזרי
עוף עם חומוס ותפו"א

המתכון מאת: אילנית בניזרי

מהקבוצה – המתכונים של אילנית בניזרי ופתרונות למטבח 

עוף עם חומוס ותפו"א
 סיר חלומי לשבת בצהריים
המרכיבים-
כוס חומוס מושרה לילה ליפני (אני קונה את הזן הענק )
או ניתן להמיר לחצי שקית חומוס קפוא של סנפרוסט…או קופסת שימורים ולוותר על שלב הרתחת החומוס ! מאת אילנית בניזרי
חלקי עוף איזה שאוהבים
8 תפו"א קטנים קלופים
בצל גדול קצוץ
2 שיני שום מגורדות
רבע כוס שמן
כף כורכום
כף אבקת מרק עוף
מלח לפי הטעם
חצי כפית כמון
פלפל שחור גרוס
5 גרגירי פלפל אנגלי
5 עלי דפנה
2.5 כוסות מים רותחים
2 כפות כוסברה קצוצה
 ההכנה-
שלב ראשון…להרתיח את החומוס עם טיפה כורכום שעה ולסנן .
בסיר רחב ושטוח נטגן את הבצל עד להזהבה…נוסיף את השום לטיגון מהיר…את הכורכום ונערבב לפתיחת תבלינים !
נוסיף את חלקי העוף ונטגנם על התבלינים דקה מכל צד.
נוסיף את החומוס התפוחי אדמה…התבלינים (למעט הכוסברה) והמים.
נבשל שעה להבה בינונית עם מכסה סגור…
נסיר מכסה נפזר כוסברה ונבשל לעוד 20 דקות להבה נמוכה !
הצעה שלי ..להגיש לשבת בצהריים לחמם על פלטת שבת כ 4 שעות לפני הארוחה ! יוצא חום טעיםםם…או בתנור חום 100 מעלות ל 4 שעות !
בהצלחה ובתאבון אילנית בניזרי ?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *