למכורי השוקולד , בראוניז שוקולד מעולים

 

מהיר וקל להכין

בראוניז שוקולד ?? אליפות

מאת – ריקי כהן

מתכון מעולה שגם הילדים ממש יאהבו בראוניז שוקולדיים רכים וטעימים וממש קלים להכנה שמכינים בקערה אחת

בראוניז שוקולד קלאסיים ??
תבנית מלבנית (כ 25×30 סמ")
המרכיבים
300 גרם שוקולד מריר
250 גרם חמאה (לפרווה אפשר להמיר במחמאה או נטורינה)
200 גרם סוכר כוס(רגיל או סוכר חום )
5 ביצים , בטמפ' החדר
250 גרם קמח
חצי כפית סודה לשתייה
תוספות : מה שאוהבים:
לילדים אני שמה עדשים צבעוניות ושוקולד מריר קצוץ ו/או פיצפוצי שוקולד
**אפשר לשחק עם תוספות שאוהבים: שוקולד לבן קצוץ/ אגוזי מלך קצוצים גס/ קשיו וכו' …
אופן הכנה-
ממיסים שוקולד וחמאה לתערובת חלקה ואחידה ומסירים מהאש.
*ממיסים בסיר בינוני על אש נמוכה, ומוסיפים אח"כ את החומרים לסיר (ככה חוסך כלים ??)
מוסיפים סוכר ומערבבים היטב (שיבלע בתערובת). לבדוק שהשוקולד לא חם מדי אם כן לצנן מעט ואז להוסיף ביצים: מוסיפים אחת אחת וטורפים כל פעם במהירות במטרפה ידנית (לטרוף בזריזות שהביצה לא תתקרש ) .
מוסיפים קמח וסודה לשתייה ומערבבים רק עד שהקמח נבלע בתערובת (לא לערבב יותר מדי שלא ייצא "חנק") .
אם רוצים להוסיף אגוזים- מוסיפים ומערבבים רק לפיזור בתערובת.
שמים בתבנית מרופדת בנייר אפייה (לחילוץ קל אחרי האפייה)
מקשטים בעדשים צבעוניות /שוקולד קצוץ /פיצפוצי שוקולד ואופים בתנור שחומם מראש למשך כ 25 דקות ב 175 מעלות (תלוי בתנור).
לבדוק עם קיסם , עד שיוצא עם פירורים לחים!! לא לאפות יותר מדי אחרת יייצא יבש.
מוציאים מהתנור, מצננים היטב ואז שולפים את הבראוניז בעזרת נייר האפייה ומניחים על קרש חיתוך, חותכים לקוביות לא גדולות.
תהנו ???

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *