ככה אנחנו אוהבים אותה , עוגת טורט וניל גבוהה

גלי יהושע

 

עוגת ספוג וניל רכה וגבוהה. ככה אנחנו אוהבים אותה. בלי קרמים

 

מאת – גלי יהושוע

המרכיבים

6 ביצים L בטמפרטורת החדר מופרדות חלמון חלבון
כף תמצית וניל
רבע כפית מלח
כוס סוכר
כוס ורבע קמח מעורב בשקיק א.אפיה
חצי כוס שוקולד מגורר על פומפיה
3 כפות שמן

ההכנה

לחמם תנור טורבו על 170 מעלות.

לשמן תבנית מס 26 או תבנית קוגלהוף ממתכת או סיליקון ב 3 כפות שמן.
להקציף היטב חלמונים עם חצי כוס סוכר ותמצית וניל לקצף תפוח ובהיר
להקציף חלבונים עם רבע כפית מלח וחצי כוס סוכר לקצפת לבנה יציבה אבל לא קשה מידי.
לערבב בתנועות קיפול בינהם.
לצקת את הקמח וא.אפיה דרך מסננת לביצים ולקפל עד שכל הקמח נבלע בקצף הביצים.
להוסיף שוקולד מגורר ולערבב בעדינות
להעביר את העיסה לתבנית המשומנת ולהכות את התבנית על השיש כדי למנוע בועות אויר.
להעביר לתנור החם ולאפות כ 40 דקות. לכבות התנור לפתוח את הדלת של התנור ולהשאיר את העוגה 10 דקות בתנור מכובה. להוציא ולהפוך על צלחת.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *