מתכון לסופריטו עוף -זה האוכל הכי טעים

אסתר אופיר
סופריטו עוף טעים טעים
כמה שאני אוהבת זה האוכל הכי טעים של אמא
המתכון לסופריטו מאת – אסתר אופיר
סופריטו עוף עם תפוחי-אדמה ובצל בתנור
המרכיבים-
חלקי עוף 3-4
כורכום
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה וחריפה
תפוחי אדמה פרוסים 3-4
1-2 בצלים  גדולים פרוס
2 שיני שום פרוס
ההכנה –
מתבלים את חלקי העוף המלח פלפל ופפריקה מעט.
מחממים בסיר מעט שמן קנולה ומטגנים את חתיכות העוף שישחימו ומוציאים מהסיר.
באותו סיר מוסיפים עוד טיפה שמן
ומוסיפים את התבלינים כורכום .מלח ופלפל שחור וגם פפריקה מתוקה וחריפה .
מערבבים ומוסיפים תפוחי אדמה פרוסות ומטגנים עד שיקבלו צבע יפה. ומוציאים מהסיר.
מטגנים בצל  באותו הסיר עד שיתקבל צבע יפה ומכניסים את העוף ותפוחי האדמה שטוגנו .
מוסיפים עוד קצת תבלינים אפשר גם שום.
מוסיפים מים חמים כרבע מהסיר ונותנים להתבשל כשעה וחצי
או בתנור עם מכסה ואח"כ חצי שעה אחרונה בלי מכסה .

November 25 at 9:12 PM

Mishel

November 27 at 4:05 PM

Mishel

Mishel

מתכון מאת anvar klod ממליץ לקרוא את המתכון בראשית ואח"כ להתחיל יש המון הכנות לפני מצרכים: *2 כוסות אורז (מה שאתם אוהבים ) אני משתמש ביסמין או בסמטי *כוס עדשים חומים/ירוקים בצל אחד גדול *2-3 תפ"א תלוי בגודל הסיר *גזר אחד גדול או שניים בנוניים *צרור של שמיר *חצי חבילה ננה טריה (בלי הגבעולים. *פלפל שחור *מלח לפי הצורך והטעם *כפית כורכום *1/2 כפית כורכום *שמן קנולה *נייר אפיה אופן ההכנה! לקחת את הסיר שבו את משתמשת להניח על נייר הפרגמנט לסמן בעיפרון את הקוטר לגזור ולהניח בתחתית הסיר .מהשאריות גוזר רצועות רחבות בגובה הסיר משמן את בדפנות ושם גם בדפנות את נייר הפרגמנט. לשטוף את הירק הייטק לקצוץ ידני להניח בצד לקצוץ את הבצל להניח בצד לקוביות קטנות את הגזר ולהניח בצד להשרות את האורז והעדשים במים חמים לכמה דקות לשטוף היטב ולסנן. להעביר לסיר מלא במים כמו למרק לבשל. את האורז והעדשים למשך 10 דקות באש גבוהה לשטוף ולסנן ולהניח בצד. לקלוף את תפ"א, בצל, לפרוס את תפ"א לפרוסות בעובי של אצבע מעט פחות. שמן קנולה לטיגון, מניחים את פרוסות תפוח האדמה ומטגנים עד להזהבה יפה כמעט חומה בהירה. שהם מוזהבים לסדר על כל תחתית הסיר ובדפנות. במקביל בסייר או מחבת נפרדת לטגן את הבצל עד להזהבה מוסיפים את הגזר והירק שקצצנו ומטגנים למשך עוד 5 דקות. להוסיף לאורז והעדשים שמסונן את הבצל גזר והירק שטיגנו את כל התבלינים, 3/4 כוס שמן ולערבב. היטב למרקם אחיד שכל התבלינים והמלח מעורבב אחיד. שופכים את כל התערובת אל תוך הסיר בו סדרנו את התפוחי האדמה שפרסנו והזהבנו, להוסיף כוס מים ליצור עם מזלג מהן חורים שהאדים יעלו למעלה. אני מניח מגבת מטבח מעל הסיר על המכסה מהדק את המגבת מעל המכסה ,אש נמוכה למשך משהו כמו 30-40 דקות. לוקח צלחת מגש עגול מנייח על הסיר והופך והרי לכם מעדן. רך נמוך קריספי מלמטה. טעים בטירוף תהנו🤗 מי שהכינה אשממח לראות תמונות בהצלחה.
December 1 at 3:52 PM
December 3 at 10:36 PM

Mishel

Mishel

אני מכינה את זה הרבה שימו 2 חבילות שוקולד מריר 250 גרם בוטנים לחמם את השוקולד במיקרו עם כף שמן לערבב ביחד וזהו למקפיא שעה ולמקרר
Yesterday at 1:53 PM

You sent

You unsent a message

You sent

You unsent a message

You sent

You sent

מוקפץ נודלס אינסה רובינוב
You sent

You sent

פלאפל ללא גלוטן רחל אייז'ק
Today at 7:37 PM

You sent

Icon for this message
Appetizing.tv
Video creator
Write to Mishel Yuvi

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *