המתכון מאת – רחל עטיה
מתכון לכעכים מתוקים פריכים
כל המדידות הן בכוס חד פעמי חם- אוניברסלי
המרכיבים-
5 ביצים
כוס וחצי סוכר
200 גרם חמאה/מחמאה
כף פודינג וניל או 2 שקיות סוכר וניל
מעט מי זהר או תמצית שקדים
גרידה מלימון ותפוז
כף גדושה שומשום – אפשר חצי כוס
חצי כוס אבקת שקדים
קמח לפי הצורך שיצא בצק מעט דביק בערך 5-6 כוסות
שקית אבקת אפיה
אני העברתי במכונה של העוגיות
ההכנה –
בקערת המיקסר לשים 5 ביצים שלמות כוס וחצי סוכר לבחוש יחד כשמונה דקות .
להוסיף חבילה מחמאה מומסת ,וניל תמצית מי זהר או תמצית שקדים ,
גרידת לימון ותפוז ,שומשום ,חצי כוס אבקת שקדים וקמח לפי הצורך .
עד שנוצר בצק רך מעט דביק.
לאחסן במקרר כשעה .
להכין במכונת עוגיות אם יש – אם אין אז ליצור כעכים ביד.
על ניר אפיה לשים במרווחים.
להכניס לתנור 180 מעלות עד השחמה
2 תגובות
צריך להוסיף אבקת אפייה? מה הכמות?
כן שקית