רולדות פרסבורגר פרג מעלפות

ליזה כהן
רולדות פרג פרסבורגר
פרסבורגר זהו בצק שמרים מיוחד שהוא פריך ואינו תופח כמעט.
מאת – ליזה כהן💕
המרכיבים-
200 גרם חמאה
חצי כוס סוכר
כפית ת. וניל
ביצה
גרידה מלימון
חצי קילו קמח
כפית שמרים יבשים
חצי כוס מים
מילוי-
2 כוסות חלב
3 כוסות פרג טחון טרי
חצי כוס סוכר
50 גר חמאה
למרוח למעלה
חלמון
ההכנה –
את החמאה לערבב עם חצי כוס סוכר ותמצית וניל. להוסיף ביצה אחת וגרידת לימון לערבב.
להוסיף חצי קילו הקמח וכפית שמרים יבשים עם חצי כוס מים. (כוס ח"פ קר).
ללוש מעט לקבלת בצק נעים.
להשהות במקרר כשעה ואפשר ומומלץ גם עד 24 שעות במקרר.
הבצק כמעט ולא תופח.
מחלקים ל-4 מלבנים.
ממלאיםבמלית הפרג  ומגלגלים.
מילוי פרג-
2 כוסות חלב + 3 כוסות פרג טחון + 1/2 כוס סוכר, 50 גרם חמאה. לבשל ביחד עד שיסמיך ואז לצנן לפני המילוי.
את הרולדות מורחים בחלמון ביצה ומחוררים קצת את הרולדה שלא יהיו פיצוצים באפייה.
אופים בחום 170 מעלות עד להשחמה.
לאחר צינון חותכים לפרוסות.
בצק מהמממם ונוח מאוד.

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *