זו ממש עוגה של ויטרינה – נגלה לכם את כל הסודות במתכון עוגת שכבות שוקולד

 

 

אתי ממן

העוגה הזו היא בטעם גן עדן

ושלא תחשבו שהיא קשה להכנה

תודה לאתי ממן על שיתוף המתכון

המרכיבים-

לעוגה

5 ביצים

כוס וחצי סוכר

שקית סוכר וניל

3/4 כוס שמן

4 וחצי כפות קקאו

כוס חלב

כוס ושליש קמח

שקית אבקת אפייה

קרם-

2 ארזות שמנת מתוקה

3 כפות אינסטנט פודינג שוקולד

2 כפות סוכר

 

ההכנה –

נחמם תנור 170 מעלות

נקציף חלבונים במיקסר עם חצי כוס סוכר

וסוכר וניל. נוריד מהירות המיקסר ונוסיף בהדרגה שמן קקאו קמח ואבקת אפיה .

נערבב בקערה נוספת חלמונים עם כוס סוכר ,נוסיף לקערה השניה ונקציף יחד עד שמתקבלת תערובת חלקה.

יוצקים לתבנית בגודל החד פעמית הגדולה

לשמן טוב – אפשר על ניר אפייה

לאפות כ- 50 דקות או פחות תלוי בתנור

עד שקיסם יוצא יבש.

מצננים את העוגה .

חותכים ל-4 רצועות שוות.

מקציפים הקרם ושמים בתוך שקית זילוף

מניחים את רצועת העוגה הראשונה בתוך תבנית מלבנית של עוגת גבינה(חלה)

שמים נייר אפיה בתחתית.

עליו רצועה של בצק שוקולד ואז מזלפים בקרם וכך הלאה.

שכבה אחרונה לא מקשטים .

מכניסים להקפאה לחצי שעה.

מחלצים את העוגה מהתבנית ואז

מקשטים מלמעלה בזילוף

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *