קציצות בקר ברוטב חריף עם חומוס
סיר מטריף
נוסח מרוקאי
המרכיבים-
תערובת בשר לקציצות –
חצי קילו בשר בקר עם קצת שומן
בצל מגורד
2 שיני שום
כוסברה או פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל שחור
חצי כפית כמון
חצי כפית בהרט
ביצה
2 כפות פירורי לחם
לרוטב –
בצל
10 שיני שום פרוסות דק
פלפל אדום פרוס
פלפל חריף
כף פפריקה
כפית כמון
כפית כורכום
עגבנייה גדולה מגורדת
בערך כוס חומוס מבושל (אפשר קופסת שימורים)
ההכנה –
לערבב את הבשר עם כל המרכיבים.
לטגן קציצות עגולות משני הצדדים.
בסיר לשים שמן.
לטגן בצל עד לשקיפות
להוסיף שום, פלפלים ועגבנייה
לערבב ולהוסיף התבלינים.
ואחר כך כוס מים וחומוס.
לסדר הקציצות
לבשל שעה על גז נמוך.
תגישו עם קוסקוס יאמי
מתכונים לאוכל מרוקאי