דג טונה ברוטב מרוקאי חריף כך בדיוק מכינים

Shani Moshe

לכבוד שבת קודש

הכנתי דג טונה  ברוטב מטמטם

מאת – שני משה

המרכיבים-

6 דג טונה פילה

תפוח אדמה

גזר פרוס

רצועות מגמבה

פלפלים חריפים

ראש שום וחצי

כוסברה צרור קצוץ

3/4 כוס שמן

כף גדושה פפריקה

מלח

פלפל שחור

חצי כפית כורכום

ההכנה –

להשרות כשעה את הטונה עם לימון סחוט.
להכין את הסיר לקחת סיר רחב  לסדר – שכבה ראשונה של פרוסות תפוח אדמה, מעליו גזר, מעל זה לפזר רצועות גמבה אדומה ולהוסיף פלפלים חריפים,
לפזר כראש וחצי של שיני שום וכוסברה.
בכוס חד פעמי של שתיה חמה למזוג 3/4 כוס שמן, כף גדושה פריקה מתוקה, מלח, פלפל שחור, קצת כורכום.
לערבב לפתיחת הטעמים ולשפוך לסיר.
להוסיף כ 2 כוסות מים ולהביא לרתיחה.
להוסיף את הדגים לאחר ששטפנו אותם.
לבשל כ40 דק עד שהרוטב מצטמצם.
מי שרוצה – להוסיף לתבשיל כוס חומוס מבושל או פולים קפוא .

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *