מתכון צלי כתף בתנור רך כמו חמאה – שהאורחים יתעלפו מהטעם

נועה פלג

 

איזה צלי משגע הכנתי לכבוד החג ..
רך ממש כמו חמאה ובכל כך מעט עבודה
קל קל
מאת – נועה פלג
מתכון צלי כתף ביין עם סילאן ופטריות
המרכיבים-
צלי בקר כתף מספר 5
סלסלת פטריות טריות
פלפל שחור
שמן זית
בצל גדול
מלח
פלפל אנגלי
יין אדום
7-8 שיני שום
עלי טימין טרי או  כפית יבש
ההכנה –
בסיר עמוק וכבד (אפשר גם בסיר לחץ) מטגנים בצל ומוסיפים וצולים את נתח הצלי.
מוסיפים מים מלח ופלפל שחור.
מבשלים שעה וחצי.
אחר הבישול מוציאים את נתח הצלי ומקררים טוב.
המלצה לקירור במקרר.
כדי שאפשר לפרוס אותו.
פורסים לפרוסות.
מניחים בתבנית גדולה .
בקערה מסננים ולוקחים ממי הבישול כ- 2 כוסות.
מערבבים עם חצי כוס סילאן
חצי כוס יין אדום או רבע – לפי טעם, פלפל שחור גרוס ,קצת פלפל אנגלי וטימין.
מערבבים יחד הכל .
מסדרים מעל הבשר פרוסות מהפטריות,
מסננים את מי הבישול ומפזרים את הבצל שנשאר מהבישול, ושיני שום שלמות.
מוסיפים את הרוטב של הסילאן והתבלינים.
מכניסים לתנור מכוסה ל 200 כחצי שעה בישול .
מגישים לאורחים.
נקשט בפטרוזיליה קצוצה

 

7 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *