חומוס שעועית לבנה
זה הממרח שמכינים הרומנים
מוגש עם בצל מטוגן בפפריקה
זה מעדן
הוכן במאסטר שף מנה כזו ע" י השף אריה רוזשטוק
תודה לאריה האלוף
ומאחלים לו שימשיך ויזכה במאסטר שף
המרכיבים –
תוכלו להכין בקלות לפי המתכון כאן
מתכון של אריה רוזנשטוק לחומוס ופלאפל שעועית:
300 גרם שעועית לבנה מושרה 24 שעות על חצי כפית סודה לשתייה.
כוס ו 3/4 טחינה
2 שיניי שום
חצי לימון סחוט
מלח לפי טעם
ההכנה-
לבשל את השעועית עד ריכוך
לסנן לעביר למעבד מזון. להוסיף את שאר החומרים.
לעבד עד קבלת מרקם קרמי אולי צריך להוסיף מעט מים לפי הצורך.
לטעום ולהוסיף מלח במידת הצורך.
מתכון לפאלפל- עם השעועית
500 גרם שעועית בוסס מושרה 24 שעות עם חצי כפית סודה לשתייה.
2 בצלים
10 שיני שום
חצי חבילה כוסברה
חצי חבילה פטרוזיליה
כף וחצי כמון
כף וחצי כוסברה טחונה
חצי כפית סודה לשתייה
כפית פלפל צ'ומה יבשה
2 כפיות מלח
פיתה יבשה מושרת במים.
אופן הכנה-
מסננים את השעועית.
וטחונים את כל החומרים במטחנת בשר בלבד לא במעבד מזון בחורים הכי קטנים.
מוסיפים את התבלינים מערבבים טוב.
נותנים לתערובת לנוח שעה במקרר.
מטגנים בשמן עמוק 160 מעלות.
בהצלחה